Οικονομία

Η κρίση χτυπάει τους τραπεζικούς: Πόσα υποκαταστήματα πρέπει να κλείσουν και πόσους υπαλλήλους να απολύσουν!

Προβληματισμός επικρατεί στους οικονομικούς κύκλους για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον στις ελληνικές τράπεζες, καθώς από τη μία έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων που ξεπερνούν τα 100 δισ, κι από την άλλη την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τις ίδιες, μειώνοντας σημαντικά τα κέρδη τους.

Σύμφωνα με έγκυρους τραπεζικούς κύκλους του εξωτερικού οι ελληνικές τράπεζες, αν θέλουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να μειώσουν κατά 600 τα υποκαταστήματά τους και να απολύσουν πάνω από 10.000 υπαλλήλους. Βέβαια, αυτό θα σήμαινε ένα κόστος της τάξεως τουλάχιστον του ενός δισ. για εθελούσιες εξόδους, ποσό που φυσικά δεν διαθέτουν.

Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, όταν οι τράπεζες βρίσκονται σε ανοδικό κύκλο, υποχρεωτικά αυξάνουν το δίκτυό τους και τις θέσεις εργασίας, τώρα όμως που βρίσκονται σε καθοδική τροχιά, πρέπει να πράξουν το εντελώς αντίστροφο. Δεν χρειάζονται πλέον 44.000 εργαζόμενους!

Μόνο αν καταφέρουν να μειώσουν κατά ένα δισ. ετησίως το κόστος τους έχουν ελπίδες για το μέλλον σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ