Αρχείο

Ζητήθηκε ή όχι από τον Τσαβούσογλου στην Κρήτη η άνευ όρων παράδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών;

Πολλά και αναπάντητα ερωτήματα έμειναν από την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κρήτη,  σε μια ανεπίσημη «κρουαζιέρα» μαζί με τον «φίλο του» Έλληνα ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά.

Μιλάμε για την τύχη των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που αυτομόλησαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Ο ίδιος ο  Νίκος Κοτζιάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν συζήτησε καθόλου  με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι κατέφυγαν στις 16 Ιουλίου στην χώρα μας  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αναφέρουν και ξένα ΜΜΕ.

Δύσκολο  όμως πολύ να γίνει πιστευτή η δήλωση του κ.Κοτζιά , την στιγμή που οι Τούρκοι μέρα παρά μέρα παίρνουν τηλέφωνο το ΥΠΕΞ , ζητώντας την άνευ όρων παράδοση τους, προσάπτοντας μάλιστα στους Τούρκους αυτόμολους την κατηγορία του «προδότη της χώρας».

«Όχι, δεν ασχοληθήκαμε με το ζήτημα αυτό διότι έχουμε συνομιλήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο,  ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί στα ελληνικά δικαστήρια, με βάση την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη το αν ήταν και σε ποιο βαθμό  συμμετέχοντες στο πραξικόπημα»,  είπε ο Έλληνας υπουργός για το ζήτημα του κατά πόσον η έκδοση συζητήθηκε.

Η ελληνική υπηρεσία  πολιτικού  ασύλου , σύμφωνα με ανακοίνωση της τόνισε ότι η απόφαση της  μπορεί να ληφθεί σε λίγες εβδομάδες, ή σε δύο με  τρεις μήνες.

Ο κ. Κοτζιάς είπε επίσης ότι η Τουρκία, γνωρίζει ότι θέλει να τηρήσουμε τη συμφωνία με την ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

«Από την πλευρά τους (οι Τούρκοι) , τονίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να εκπληρώσει μέρος της συμφωνίας, ενώ εμάς  μας νοιάζει όσο το δυνατόν όλα τα μέρη να είναι υπεύθυνα για ό, τι έχει συμφωνηθεί», είπε ο Κοτζιάς .

Ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είπε επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσαβούσογλου επισκέφτηκε το σπήλαιο στην Κρήτη, όπου, σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας συνευρέθηκε  με την  Ευρώπη, αφού την απήγαγε από την  Λιβύη.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι πιστεύουμε στους φιλόξενους γείτονες μας και ότι η Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί και πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν όμως θα πληροί όλα τα κριτήρια»,  δήλωσε ο Κοτζιάς!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...