Αρχείο

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ! Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» με πυρηνικό υποβρύχιο και Tu-160 μεταβαίνει στην Συρία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η ρωσική αρκούδα «βρυχάται» στις ΗΠΑ,  και σύμφωνα με τον νέο ανώτατο ( προσφάτως προαχθείς) διοικητή του στόλου της Μαύρη  Θάλασσας το  αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα μεταβεί σε αποστολή στην Συρία συνεπικουρούμενο  από ομάδα μάχης που περιλαμβάνει και πυρηνικό υποβρύχιο με βαλλιστικούς πυραύλους .

Την είδηση αυτή μεταφέρει ο ρωσικός τύπος, τονίζοντας την αναβάθμιση της κόντρας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν «μεταφέρει » στην Μεσόγειο δύο αεροπλανοφόρα με αντίστοιχες ομάδες μάχης και πολεμικά πλοία .

Η τρομακτική ρωσική  δύναμη σε θάλασσα και αέρα θα διέλθει από τα στενά του Βοσπόρου και το Αιγαίο Πέλαγος , ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση στον πλανήτη.

Πληροφορίες από σχετικά έγκυρες αμυντικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο Βλαδίμηρος αναμένει τα  πολεμικά πλοία του «Κινεζικού Δράκου» , σε μια ιστορική συνάντηση στα «νερά μας».

Ρωσία και Κίνα επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους η καθεμία  να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Μεσόγειο θάλασσα, σε μια προσπάθεια να αντιπαρατεθούν με την τρομερή δύναμη του αμερικανικού ναυτικού του 6ου στόλου.

Φυσικά το «μήλον της έριδος» είναι τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στην Αίγυπτο , το Ισραήλ, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση για τους τηλεθεατές των δελτίων ειδήσεων.

Στο τέλος του έτους τοποθετείται η κάθοδο  του ρωσικού  αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Kuznetsov» στις ακτές της Συρίας, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι σε ισχύ λόγω της ρευστής καταστάσεως .

Ο ανώτατος διοικητής  του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ναύαρχος Ι. Kasatonov είπε ότι πρόκειται για άκρως σημαντική αποστολή  τεσσάρων μηνών, στην οποία  θα συμμετάσχουν, πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise   πολλαπλών χρήσεων , καθώς και ένα  πυρηνικό υποβρύχιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο , την  ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου  θα «συμπληρώνουν»  αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου  Tu-142 και IL-38 , καθώς και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη  Tu-160 με πυρηνικούς πυραύλους.

Πρόκειται για κινούμενο ρωσικό «Αρμαγεδδώνα» που  σε συνδυασμό με τα πολεμικά επεισόδια σε Ουκρανία και Βαλτική θάλασσα οδηγούν σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς.

Το «Ναύαρχος Kuznetsov» μεταφέρει μοίρα από αναβαθμισμένα  αεροσκάφη  Su-33 και MiG-29KR.

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο  είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι 50 μαχητικά αεροσκάφη και διαθέτει  εκτόπισμα 61.390 τόνων, καθώς είναι  το μεγαλύτερο πλοίο της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Η κόντρα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων (ΗΠΑ-Ρωσίας) επεκτείνεται σε ολόκληρη την νοητή γραμμή από την βόρεια θάλασσα έως την ανατολική Μεσόγειο . Η χώρα μας ευρίσκεται στην μέση μιας καταιγίδας η οποία ανέρχεται από «πάνω» προς τα «κάτω» .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ