Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάος στις ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκε η Εθνική Φρουρά - Βίαιες συγκρούσεις, βανδαλισμοί και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών (βίντεο-εικόνες)


Δραματική είναι η κατάσταση στο Μιλγουόκι για δεύτερη ημέρα καθώς ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Σκοτ Γουόκερ ενεργοποίησε σήμερα την Εθνική Φρουρά ώστε να συνδράμει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου με το χάος, τα επεισόδια, οι βανδαλισμοί και οι συγκρούσεις να έχουν εξαπλωθεί παντού.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία ενός οπλισμένου υπόπτου από αστυνομικό σε μια συνοικία όπου κατοικούν κυρίως μαύροι.

Ολα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Oι επιβαίνοντες βγήκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και ο ένας από τους δύο, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 23χρονος, δέχθηκε τα πυρά του αστυνομικού την ώρα της καταδίωξης και εξέπνευσε στο σημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας ήταν οπλισμένος, αλλά στέλεχός της παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ακόμη αν ο άνδρας είχε στρέψει το όπλο του εναντίον του αστυνομικού ή είχε πυροβόλησε.

Λίγες ώρες συγκεντρώθηκε ένα πλήθος στην περιοχή, όπου υπήρχαν 20-30 αστυνομικοί, και κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έσπασαν ένα περιπολικό και πυρπόλησαν δεύτερο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους αξιωματικούς της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν δέχθηκε χτύπημα από τούβλο το οποίο πέταξαν κάποιοι στο περιπολικό στο οποίο βρισκόταν ενώ το πλήθος πυρπόλησε και ένα βενζινάδικο, με τους πυροσβέστες να αδυνατούν να σβήσουν τη φωτιά, καθώς έπεφταν πυροβολισμοί.

Στη συνοικία Σέρμαν Παρκ, όπου τα ποσοστά φτώχειας και εγκληματικότητας είναι υψηλά, πυρπολήθηκαν καταστήματα και αυτοκίνητα με τους οργισμένους διαδηλωτές να κυκλοφορούν οπλισμένοι και να πυροβολούν.

Ο Γουόκερ ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της Εθνικής Φρουράς έπειτα από αίτημα του σερίφη της κομητείας Μιλγουόκι Ντέιβιντ Κλαρκ, που είναι γνωστός στις ΗΠΑ για τις συντηρητικές του απόψεις στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών και ο οποίος συναντήθηκε με τον Γουόκερ και τον υποστράτηγο της Εθνικής Φρουράς Ντόναλντ Ντάνμπαρ.

Ο Ουόκερ είπε πως η εθνοφρουρά θα είναι «σε θέση να συνδράμει την τοπική δύναμη επιβολής του νόμου έπειτα από αίτημα».

Πριν από λίγο έπεσαν νέοι πυροβολισμοί και ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


https://twitter.com/GriffJenkins/status/765039791549349888

https://twitter.com/GriffJenkins/status/765044254838226944

https://twitter.com/Timcast/status/764669696708866048

https://twitter.com/AlwaysActions/status/765046530537558016

https://twitter.com/rc_kris/status/765046916082233346

https://twitter.com/rc_kris/status/765048035277676544

 

https://www.youtube.com/embed/SNwoIEc3ujM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...