Κοινωνία

Δεν φοράνε μπουρκίνι μόνο οι μουσουλμάνες –Δείτε το μαγιό που προτείνουν στο Ισραήλ [εικόνες]

Η Yardena είναι ιδιοκτήτρια της μάρκας μαγιό Sea-Secret. Φανατική του ιουδαϊσμού αυτή η γυναίκα μητέρα εννέα παιδιών λάνσαρε το μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα πριν από δέκα χρόνια για τις γυναίκες της ιουδαϊκής κοινότητας ανά τον κόσμο.

Η φίρμα πουλάει στη Γαλλία και στις ΗΠΑ και οι πελάτισσες προέρχονται από όλες τις θρησκείες.
«Δημιουργήσαμε προϊόντα για όλες τις θρησκείες, οι χριστιανές και οι μουσουλμάνες έχουν τα ίδια στάνταρτς με τις εβραίες γυναίκες, καλύπτονται όπως κι εμείς. Ειδικά οι μουσουλμάνες καλύπτονται όπως κι εμείς, κάποιος περισσότερο», δηλώνει.
Για την Yardena το μαγιό είναι μια απελευθέρωση. Η ίδια το βλέπει σαν έναν σύνδεσμο ανάμεσα στη θρησκευτική της πίστη και στην ελευθερία κινήσεων.
Το κλασικό μαγιό των θρησκευόμενων γυναικών του Ισραήλ λέγεται Tsniout και μπορεί να είναι μαύρο ή πολύχρωμο, αλλά καλύπτει τα επίμαχα σημεία με μεγάλη προσοχή και είναι υποχρεωτικά ως το γόνατο. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα στη Νίκαια και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το μουσουλμανικό μπουρκίνι, πολλές Εβραίες ανησύχησαν ότι αν φορούσαν το Tsniout για να πάνε στην παραλία ή στην πισίνα θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή της αστυνομίας.
Επιχείρησαν λοιπόν να ελαφρύνουν το μαγιό βγάζοντας τη μαντήλα και φορώντας μια περούκα ώστε να κρύβουν τα μαλλιά τους. Οι περισσότερες, όπως δηλώνει η σχεδιάστρια Yardena, θεώρησαν τη συζήτηση για το μαγιό επιθετική για τη θρησκεία τους. «Είναι κάτι καινούριο για εμάς. Και δεν είναι απλό», προσθέτει η Yardena.
Στόχος της σεμνής Εβραίας, όπως λέει, είναι να παραμένει διακριτική.
Η επιχείρηση Sea-Secret πουλούσε ως τώρα 3.000 μαγιό το χρόνο αλλά οι πωλήσεις ανέβηκαν τα τελευταία 5 χρόνια στο Ισραήλ. Αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε η πολεμική για το μπουρκίνι, η επιχείρηση της Yardena γνώρισε μια ανέλπιστη δωρεάν διαφήμιση,

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ