Πολιτική

Γκάφα της κυβέρνησης απειλεί να αφήσει χωρίς σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην πάρουν ποτέ σύνταξη βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί τους οποίους νωρίτερα μέσα στο χρόνο η ίδια η κυβέρνηση κάλεσε να παραιτηθούν προκειμένου να μην πέσουν θύματα του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.

Το αλαλούμ ξεκινά με τις διατάξεις των άρθρων 33 στο ν. 4386 και 239 στο ν. 4389 με τα οποία η κυβέρνηση προέβλεπε ότι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν παραιτήσεις μέχρι και τις 12 Μαΐου (σ.σ. είναι η ημερομηνία ορόσημο μετά την οποία ξεκινά να ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου) αναγνωρίζοντας τους ως συντάξιμο χρόνο χωρίς τις μειώσεις του νέου ασφαλιστικού το διάστημα 13 Μαΐου έως τέλος Αυγούστου. Έτσι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα αποκτούσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης χωρίς να υποστούν τις μειώσεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Με εσωτερικό έγγραφο, όμως, που φέρει την υπογραφή Φίλη και εστάλη στις 25 Αυγούστου το υπ. Παιδείας, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, καλεί τους εκπαιδευτικούς που αξιοποίησαν τις παραπάνω διατάξεις να αποσύρουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 31 Αυγούστου επικαλούμενοι λόγους «ουσιώδους πλάνης». Αυτό που δεν λεει το υπουργείο Παιδείας είναι ότι τις επίμαχες διατάξεις δεν ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο και άρα δεν θα περνούσαν και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1.400 εκπαιδευτικοί που τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους εντός 48 ωρών, αλλιώς μένουν χωρίς σύνταξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...