Πολιτική

Βόμβα από τον Άρειο Πάγο - Σε δίκη για κακούργημα ο υπεύθυνος για το μνημόνιο!

Δεκτή από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έγινε η αναίρεση που έκανε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητώντας την παραπομπή του πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου προκείμενου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Ο Α.Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος σε πλημμεληματικό βαθμό.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε εν μέρει το υπ. αριθμ.1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης ο κ. Γεωργίου έχει απαλλαχθεί με το επίμαχο βούλευμα.

Η ψευδής βεβαίωση σύμφωνα με την κατηγορία χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να μπει η Ελλάδα στο πρώτο μνημόνιο λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Πλέον, μετά την κρίση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η υπόθεση επιστρέφει και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση και ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές