Κόσμος

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Διάτρητες οι εκλογές του Brexit – Τι αποκάλυψε έρευνα δημοσιογράφου

Μπορεί ο δημοσιογράφος που για χάρη του ρεπορτάζ να ψήφισε δύο φορές στο περιβόητο δημοψήφισμα για Brexit ή Bremain να κατηγορείται για εκλογική απάτη, ωστόσο, αποδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το εκλογικό σύστημα ακόμη και στη Μεγάλη Βρετανία που λατρεύει τους τύπους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο πρώην δημοσιογράφος της Daily Telegraph, Τσαρλς Μουρ, αποφάσισε να κάνει αυτό το πείραμα προκειμένου να δείξει πόσο «χαλαρά» είναι τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εκλογών και πόσο εύκολα μπορεί να είναι… παραποιημένο το αποτέλεσμα. Έτσι, ψήφισε μία πρώτη φορά στο Σάσεξ και μία δεύτερη στο Λονδίνο, όπου προκειμένου να μην καταμετρηθεί η ψήφος του, αλλά να αποδείξει την έλλειψη μέτρων προστασίας του αποτελέσματος έγραψε στο ψηφοδέλτιο: «Είναι η δεύτερη φορά που ψηφίζω με σκοπό να αποδείξω πόσο χαλαρά είναι τα μέτρα».

Ο Μουρ, μάλιστα, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι στα εκλογικά κέντρα δεν ήξεραν καν για ποιο λόγο οι κάρτες των ψηφοφόρων είχαν πάνω bar code (κωδικό), το οποίο, με το κατάλληλο μηχάνημα θα αποδείκνυε ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, είχε ψηφίσει ξανά, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Έτσι, καταλαβαίνει κανείς ότι ούτε οι υπεύθυνοι στα εκλογικά κέντρα ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι.

Και μπορεί η Μητροπολιτική Αστυνομία να μηνύει τον Μουρ για… απάτη, το σίγουρο είναι ότι οι Βρετανοί την «πάτησαν» με το «έγκυρο» αποτέλεσμα που “φερε το Brexit!

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ