Αρχείο

Ανείπωτη τραγωδία στην Αίγινα: Τέσσερις νεκροί, πέντε τραυματίες από σύγκρουση σκαφών - Ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος (εικόνες)


Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα όταν ταχύπλοο τύπου κρουίζερ, 8 μέτρων μήκους, με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα που μετέφερε παραθεριστές, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς: τον χειριστή της λάντζας (του τουριστικού σκάφους), ένα παιδί 9 ετών ετών και έναν άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Ωστόσο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ακόμη ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό, σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Αυτήν την ώρα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται στην Αθήνα με πλωτό από Αίγινα πέντε τραυματίες, οι δυο σε σοβαρή κατάσταση. Μία γυναίκα 29 ετών έχει ακρωτηριαστεί (από την αριστερή κνήμη) και ένας 16χρονος είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την πληροφόρηση από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.
Περίπου στη 1 το μεσημέρι ένα ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τουριστικό σκάφος που μετέφερε τουρίστες από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι 21 (συνολικά) επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Εκτός των πέντε τραυματιών που μεταφέρονται Αθήνα, όλοι οι επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Οι περισσότεροι έχουν μικροτραυματισμούς, ενώ όλοι βρίσκονται σε κατάσταση πολύ ισχυρού σοκ.

 

 

https://www.youtube.com/embed/9ym12TEtavg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ