Κόσμος

Ανασκαφές για να βρεθεί το ναζιστικό «χρυσό τρένο» ξεκίνησαν κοντά στην Πολωνική πόλη Walbryzch

Η μάχη για την ανεύρεση του αποκαλούμενου «χρυσού  τρένου» των ναζί το οποίο πιστεύεται ότι είναι φορτωμένο με πολύτιμα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, καθώς και   κοσμήματα και πολύτιμα έργα τέχνης , λέγεται ότι «εξαφανίστηκε  στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με πολλά άρθρα.

Ο λόγος των νέων προσπαθειών αφορά τους κυνηγούς χρυσού αλλά ενδεχομένως και ολόκληρες κυβερνήσεις όπως του Ισραήλ.

Με στόχο να  διασωθεί από τα βαρέα  σοβιετικά βομβαρδιστικά, το τρένο τοποθετήθηκε μέσα σε μια σήραγγα που αργότερα κατέρρευσε. Ιστορίες  για την ύπαρξη της  αμαξοστοιχίας υπάρχουν  τόσες πολλές όσες χρειάζεται για να κινητοποιηθούν οι εκατοντάδες ανά τον κόσμο  χρυσοθήρες.

Πέρυσι, δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι έχουν βρει την τοποθεσία που πιστεύεται ότι πιθανόν  ευρίσκεται το τρένο,  γύρω στο  65ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Wroclaw-Walbryzch στην Πολωνία .

Ένα χρόνο μετά, ιδιωτική ομάδα κυνηγών θησαυρού που αποτελούνταν από  35 άτομα, ξεκίνησε  μια προσπάθεια για την επαλήθευση των θρύλων για την ύπαρξη αυτού του τρένου .

Η περιοχή που υποτίθεται ότι υπάρχει  το τρένο ,  σαρώνεται από τους ειδικούς εμπειρογνώμονες με ειδικούς ανιχνευτές χρυσού . Επίσης και άλλοι πολλοί ειδικοί εξερευνητές με βαρύ εξοπλισμό κατέφτασαν για να βρουν το αμύθητο θησαυρό που κουβαλάει στα σπλάχνα του το τρένο αυτό.

Ο εκπρόσωπος για την ομάδα αναζήτησης  Andrzej Gaik φέρεται να είπε ότι το τρένο θα πρέπει να βρεθεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ημέρες, αν υπάρχει, προσθέτοντας ότι η ανακάλυψη ενός κρυφού τούνελ θα είναι μια επιτυχία από μόνη της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές