Κοινωνία

Ανάσα για δάνεια και χρέη: Κούρεμα 60% και «παρκάρισμα» του χρέους για 10 χρόνια

Περισσότερες από 70.000 μικρές επιχειρήσεις και 170 μεγάλες αναμένεται να πάρουν βαθιά ανάσα με βάση το νέο σχέδιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.Σύμφωνα με την Ημερησία του Σαββάτου το επόμενο μεγάλο θέμα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές θα είναι το θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Ουσιαστικά πρόκειται για ποσά που συνολικά ξεπερνούν τα 25 δισ. Ευρώ και … καίνε τόσο τις τράπεζες όσο και την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αν συνυπολογίσει κανείς και τα χρέη.

Το θέμα, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένεται να “ανοίξει” τον Οκτώβριο με την κυβέρνηση να προχωράει σε αλλαγή του “νόμου Δένδια”.

Στη ρύθμιση θα ενταχθεί το σύνολο των χρεών. Από τα δάνεια των τραπεζών και τα χρέη σε προμηθευτές ως τα χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί για κάθε επιχείρηση με την οικονομική κατάσταση της κάθε επιχείρησης και στη συνέχεια θα υπάρχει κατηγοριοποίηση και βαθμολόγηση του οφειλέτη.

Εάν η βαθμολογία του οφειλέτη είναι καλή, εάν δηλαδή η επιχείρηση έχει ελπίδες συνέχισης της λειτουργίας της τότε θα μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σχέδιο που περιλαμβάνει:

Μετάθεση της οφειλής στο μέλλον. Για ένα διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι και 10 έτη, τα χρέη δεν θα εξυπηρετούνται.

Η εταιρεία θα είναι σε λειτουργία και εάν καταφέρει να έχει κέρδη θα ξεκινάει η αποπληρωμή των χρεών.

Εάν τα κέρδη δεν είναι ικανά για την πληρωμή του συνόλου των χρεών τότε θα υπάρχει κούρεμα το οποίο μπορεί να φτάσει το 50% ή και το 60%.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό το χρέος παγώνει και μετατίθεται στο μέλλον, ενώ ουσιαστικά μετατίθεται για το μέλλον και το πιθανό κούρεμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...