Κόσμος

Αίσιο τέλος για τους Κούρδους η μητέρα των μαχών - Απελευθέρωσαν την Ιεράπολη από το Ι.Κ. - Απομένουν τα 50χλμ για να κλείσει ο διάδρομος με Αφρίν

Έπεσε το τελευταίο κέντρο αντίστασης του Ισλαμικού Κράτους στην Ιεράπολη/Μένπετζ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο των επιχειρήσεων, οι προσπάθειες των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας απέφεραν καρπούς και πλέον η στρατηγικής σημασίας πόλη είναι ελεύθερη, ενώ παραμένουν μόνο ορισμένες μεμονωμένες εστίες αντίστασης των τζιχαντιστών στην πόλη.

Όσον αφορά τον διάδρομο των 50 χλμ, που χωρίζει τους Κούρδους μαχητές με το κουρδικό καντόνι της Αφρίν, αυτός αναμένεται να κλείσει, πιθανόν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μετά από αυτό, η Τουρκία δεν θα έχει πλέον δυνατότητα ανάμειξης στη Συρία, με εξαίρεση την επαρχία Ιντλίμπ. Έτσι, δεν θα είναι προσβάσιμος ο βασικός διάδρομος μεταφοράς προσφύγων από το Χαλέπι και από άλλες περιοχές της Συρίας προς την Τουρκία και κατ' επέκταση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων στην Ιεράπολη και το διάδρομο προς Αφρίν, αναμένεται η μεταφορά δυνάμεων στην περιοχή της Ράκκας, για να ακολουθήσει επιχείρηση απελευθέρωσής της από τους Κούρδους και τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, από κοινού με τους Αμερικανούς.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ