Εθνικά θέματα

Έρχεται νέο κύμα προσφύγων, αδιαχώρητο στα νησιά

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω του προσφυγικού, καθώς οι ροές μεταναστών και προσφύγων ολοένα και αυξάνονται, με αποτέλεσμα να επικρατεί και πάλι το αδιαχώρητο στα νησιά.

Ενδεικτικό είναι πως η αύξηση στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών έχει φτάσει στο 76% μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Plan B ετοιμάζουν Μουζάλας-Βίτσας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Tα Νέα», ο πρωθυπουργός αναμένεται να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη. Εχει ήδη ζητήσει από τους δύο αρμόδιους υπουργούς, Γιάννη Μουζάλα και Δημήτρη Βίτσα, να επεξεργαστούν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, με το οποίο η Αθήνα θα απευθυνθεί πρωτίστως στους Ευρωπαίους εταίρους.

Το Μαξίμου αγχώνεται, καθώς φοβάται πως η Ελλάδα θα είναι η παράπλευρη απώλεια στην άγρια κόντρα ανάμεσα σε Ερντογάν και ΕΕ, αφού πλέον η συμφωνία που είχε υπογραφεί για το προσφυγικό είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς η αύξηση που παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές είναι εντός ορίων.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ