Αρχείο

EKTAKTO: Οι τζιχαντιστές του ISIS κατέρριψαν πολεμικό ελικόπτερο Mi-25 στη Συρία - Νεκροί και οι δύο πιλότοι - Δείτε το βίντεο και τις εικόνες


Oι τρομοκράτες του ISIS κατέρριψαν πολεμικό ελικόπτερο στην ανατολική πλευρά της Παλμύρας σκοτώνοντας και τους δύο Ρώσους πιλότους.

Το πολεμικό ελικόπτερο βρισκόταν σε επιχείρηση κατόπιν εντολής από τη Δαμασκό.

"Στις 8 Ιουλίου ένα συριακό Mi-25 η εξαγωγική έκδοση του Mi-24 με δύο Ρώσους πιλότους τους Evgeny Dolgin και Ryafagat Khabibulin, διεξήγαγε μια δοκιμαστική αποστολή -επειδή προφανώς είχε πρόσφατα επιδιορθωθεί- γεμάτο οπλισμό στη Χομς" ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

"Το πλήρωμα έλαβε μια εντολή από την συριακή διοίκηση να βοηθήσει σε μια τοπική μάχη εναντίον τρομοκρατών. Του ζητήθηκε δηλαδή να ρίξει πυρά. Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου Ryafagat Khabibullin, έλαβε την απόφαση να ανταποκριθεί στο αίτημα".

"Έχοντας ρίξει όλα τα πυρομαχικά του, το ελικόπτερο επέστρεφε στη βάση όταν κατερρίφθηκε και κατέπεσε σε περιοχή που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση. Το πλήρωμα δεν επέζησε. Οι δυο πιλότοι θα βραβευτούν μετά θάνατον".

Πάντως από την ανάλυση του βίντεο και των εικόνων προκύπτει ότι το ελικόπτερο πετούσε σε ζεύγος μαζί με ένα ακόμη ενώ δεν φαίνεται να καταρρίπτεται από αντιαρματικό TOW όπως λέγεται στην ανακοίνωση, ούτε από MANPAD .

Πριν λίγο προέκυψαν και πληροφορίες για τεχνική βλάβη ή από τυχερή βολή αντιαεροπορικών...

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ο επίσημος αριθμός των Ρώσων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο συριακό μέτωπο ανέρχεται πλέον σε 12.

https://www.youtube.com/embed/OwVvw9H7zKM

https://www.rt.com/news/350336-isis-russia-helicopter-killed/video/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ