Κοινωνία

10 δολοφονίες, ένας επιχειρηματίας, η Σέχτα, ο Σωκ.Γκιόλιας και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Με την δολοφονία του έλληνα δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια [φωτό] το καλοκαίρι του 2010 συνδέει το περιοδικό Hot Doc την δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη.
23 Ιουνίου 2016. Η Αγία Νάπα συγκλονίζεται από τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Φάνου Καλοψιδιώτη.

Ο Καλοψιδιώτης ήταν στόχος εδώ και μια τετραετία και η δολοφονία του συνέπεσε ημερολογιακά με προηγούμενη απόπειρα εναντίον του η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σωματοφυλάκων του.

Η διπλή δολοφονική επιχείρηση θα μπορούσε απλώς να αποτελεί μια αιματοβαμμένη ιστορία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά φαίνεται πως έχει σχέση με κάτι ακόμη: με μια βρόμικη υπόθεση μια άλλης δολοφονίας στην Ελλάδα. Αυτής του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Στο Hot Doc που κυκλοφορεί, πώς συνδέονται η αρχική απόπειρα και η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και ποιοι είναι οι ανατριχιαστικοί συμβολισμοί.

Ακόμη, ποια στοιχεία δείχνουν τον δολοφόνο του Γκιόλια, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ από τις ελληνικές Αρχές, αλλά και γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε να βοηθήσει τους Κύπριους στην εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Η πιθανή σχέση των εκτελεστών με εγκλήματα που εμφανίστηκαν ως τρομοκρατία αλλά είναι πιθανό να αποτελούν τη δράση ενός παρακράτους. Τι έχουν καταθέσει μάρτυρες στην Κύπρο.

Το περιοδικό αποκαλύπτει τα ονόματα και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του Φάνου Καλοψιδιώτη και την ανατριχιαστική σύνδεση του στυγνού εκτελεστή με τον Σωκράτη Γκιόλια και τη δολοφονία του το καλοκαίρι του 2010.

Η υπόθεση της Κύπρου μυρίζει έντονα «Σέχτα Επαναστατών» και ποια τελικά μπορεί να είναι η διαβόητη «τρομοκρατική οργάνωση» που χτύπησε ελάχιστες φορές και τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.

Πώς και γιατί οι ελληνικές Αρχές απαξίωσαν μάρτυρες και στοιχεία που ίσως να συμπλήρωναν το παζλ της υπόθεσης Γκιόλια που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και έξι χρόνια.

Ο ρόλος του Μάκη Τριανταφυλόπουλου και τι έχουν καταθέσει για την υπόθεση Γκιόλια κομβικής σημασίας μάρτυρες αλλά και ποιον και γιατί φοβόταν ο δημοσιογράφος. Όλα τα ντοκουμέντα που άφησε πίσω του λίγο πριν δολοφονηθεί.
protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ