Κοινωνία

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Οι Γεωργιανοί δολοφόνοι του εστιάτορα της Ύδρας βολτάρουν πριν το έγκλημα

Το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη μελών της συμμορίας που διέπραξε το φρικτό έγκλημα ήταν οι φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας ..

Νέα συγκλονιστικά στοιχεια για τη δολοφονία γνωστού επιχειρηματία στην Ύδρα, πριν από ένα χρόνο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες- ντοκουμέντο που παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr δείχνουν το ζευγάρι των γεωργιανών κατηγορούμενων, την 29χρονη κατηγορούμενη ως συνεργό με τον 39χρονο δράστη της δολοφονίας του άτυχου Μανώλη Οικονόμου, να περπατούν στην Ύδρα λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα.

Η γεωργιανή η οποία βρίσκεται στη φυλακή, μίλησε στο protothema.gr υπερασπιζόμενη την αθωότητα της όσον αφορά το έγκλημα και υποστηρίζει πως έπεσε θύμα του έρωτά της για τον 39χρονο δράστη.

«Δεν γνώριζα τίποτα. Ενημερώθηκα την επόμενη ημέρα απο τα δελτία ειδήσεων. Δεν συμμετείχα στο έγκλημα. Με εξαπάτησε και τώρα βρίσκομαι στη φυλακή μακριά από τα παιδιά μου που με έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή». Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, και αποτελούσε ταυτόχρονα μια απο τις σπάνιες περιπτώσεις που στην Υδρα συνέβαινε μια δολοφονία.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της 29χρονης αλλοδαπής κ. Βασίλης Ταουξής είπε για την περίπτωση της πελάτισσάς του:
«Αν ήταν Ελληνίδα δεν θα είχε προφυλακιστεί ποτέ. Υποβάλαμε αίτηση να βγει με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο για να πάει κοντά στα τρία ανήλικα παιδιά της. Μάλιστα, το ένα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας αυτή τη στιγμή. Πριν λίγους μήνες έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στη φυλακή και τώρα κάνει απεργία πείνας. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της αθωότητάς της. Δεν γνώριζε και δεν συμμετείχε στο έγκλημα. Υπάρχουν μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι εκείνο το βράδυ δεν ήταν με τους δράστες αλλά σε ένα μπαρ και περίμενε την παρέα της. Η ίδια δεν γνώριζε τίποτα. Ενημερώθηκε την επόμενη μέρα απο τα δελτία ειδήσεων. Σέβομαι και τον πόνο της άλλης οικογένειας, αλλά η πελάτισσά μου δεν γνώριζε τίποτα και δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών που είχαν γίνει γνωστά τότε, η κατηγορούμενη είχε φύγει από την Ύδρα, μαζί με τον 39χρονο φερόμενο αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, αμέσως μετά τη δολοφονία, με θαλάσσιο ταξί και έφθασαν στη Βάρκιζα και έχοντας στην κατοχή τους τα 47.500 ευρώ που είχαν αρπάξει από το θύμα.

Πολύ γρήγορα μετά τη δολοφονία, είχαν συλληφθεί επτά απο τους δράστες, ενώ ο φερομενος αρχηγός συνελήφθη στις 10 Νοεμβρίου 2015 στη Καλλιθέα. Σημειώνεται ότι ο 39χρονος δράστης και τρεις ακόμα συνεργοί του είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου. Είχαν συλληφθεί το 2011 κατηγορούμενοι για ληστείες,κλοπές και παράνομη οπλοφορία. Τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και τεσσάρων μηνών. Συμπληρώνοντας περίπου δυόμισι χρόνια εγκλεισμού έκαναν χρήση του νόμου και αποφυλακίστηκαν στις 8 Ιουλίου 2015. Λίγες μόνο μέρες αργότερα διέπραξαν τη στυγερή δολοφονία.

Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψη της 29χρονης γεωργιανής, όταν από την κάμερα ασφαλείας του εστιατορίου διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα που βρισκόταν στην παρέα των δολοφόνων έμοιαζε με την 29χρονη η οποία εχει ένα τατουάζ στον πήχη του δεξιού χεριού της όμοιο με αυτο που φαινόταν στη γυναίκα του βίντεο.

Η νύχτα της δολοφονίας

Το βράδυ της 16ης Αυγούστου 2015 ο Μανώλης Οικονόμου και η 58χρονη σύζυγος του Χρυσίνα, έκλεισαν το εστιατόριο "Γειτονικόν" που διατηρούσαν στην περιοχή στην Ξερή Ελιά και πήγαν σπίτι τους. Οι δράστες που τους παρακολουθούσαν, αφού βεβαιώθηκαν πως και οι δυο πήγαν για ύπνο μπήκαν στο ισόγειο του σπιτιού από ανασφάλιστο παράθυρο. Αφού έδεσαν χειροπόδαρα τη γυναίκα, της έδωσαν να πιει υπνωτικό, τη φίμωσαν και της έδεσαν τα μάτια. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον άτυχο άντρα. Τον έδεσαν και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου για να τους πει που υπήρχαν τα κοσμήματα και τα μετρητά. Οι δράστες πήραν κοσμήματα και 47.500 ευρω μετρητά και διέφυγαν. Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα του εστιάτορα, αφου ξύπνησε, κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Οι δράστες είχαν διαφύγει με θαλάσσιο ταξί. Οι πέντε από αυτούς συνεληφθησαν ενώ βρίσκονταν στο θαλάσσιο ταξί, ενώ ο 39 χρόνος αρχηγός τους και η κοπέλα του, κατόρθωσαν να φτάσουν στη Βάρκιζα για να συλληφθούν λίγες μέρες αργότερα.

Δείτε τις φωτογραφίες -ντοκουμέντο που οδήγησαν στη σύλληψη της 29χρονης γεωργιανής:

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...