Κόσμος

Το ελληνικό χρέος “τρώει” την Κλίντον; Πως εμπλεκόμαστε στην υπόθεση των αμερικανικών εκλογών

Η Ελλάδα εμπλέκεται στην υπόθεση που μπορεί να στοιχίσει στην Χίλαρι Κλίντον ακόμη και την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ.Η Κλίντον κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε το προσωπικό της e mail για θέματα που είχαν να κάνουν με υποθέσεις του Στέητ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του τηλεοπτικού δικτύου Fox στην υπόθεση εμπλέκεται η ελληνική κρίση χρέους και ο σύζυγος της κόρης της Χίλαρι Κλίντον,Τσέλσι!

Ο Marc Mezvinsky σύζυγος της Τσέλσι,έφτιαξε το 2012 ένα fund υπεράκτιων εταιρειών με κεφάλαια 325 εκατομμυρίων δολαρίων.Είχε την ονομασία Eaglevale Partners κι απ΄ ότι φαίνεται την στήριξη μέσα από ένα ειδικό καθεστώς της Goldman Sachs. ‘Ηταν μια επιχείρηση στηριγμένη αποκλειστικά στο ελληνικό χρέος που υπολόγιζε να κερδίσει από την πρόβλεψη που έλεγε ότι οι διασώσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα ανεβάσουν την αξία των προβληματικών ομολόγων της χώρας.

Η Χ.Κλίντον παραιτήθηκε από ΥΠΕΞ το 2013 για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αλλά κυκλοφόρησαν πρόσφατα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2012 που δείχνουν ότι και σύμβουλος του Ιδρύματος Κλίντον, Sidney Blumenthal, έκανε κοινόχρηστες,διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς η γερμανική ηγεσία, έβλεπε τις προοπτικές για μια ελληνική διάσωση.Την ίδια ώρα η Κλίντον “μοιράζονταν” πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα με το σύζυγό της Μπιλ ,την ίδια στιγμή που ο γαμπρός τους είχε hedge funds με στόχο την Ελλάδα!

Η Χίλαρι Κλίντον αν όλα αυτά αποδειχτούν ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμη και για την υποψηφιότητά της για την προεδρία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Fox News ,ούτε η εταιρεία του Marc Mezvinsky ,ούτε το γραφείο Τύπου της Κλίντον δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα για σχολιασμό.

Watch the latest video at video.foxnews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ