Κόσμος

Τουρκία: Αποτυχημένο αυτό το πραξικόπημα ; Δεν νομίζω !

Μια τέτοια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, με υποψήφιο τίτλο «αποτυχημένο πραξικόπημα», δεν θα μπορούσε να βγει στον αέρα για το φιλοθεάμον κοινό παρά μόνο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, κάπου εκεί στις 22:00 το βράδυ !
Στις 04:00 το πρωί που όλοι θα κοιμόταν ποιος θα το έβλεπε ;

Υπερπαραγωγή με τόσους κομπάρσους και μάλιστα στην πλειοψηφία τους αμισθί (!) και με αληθινές απώλειες, κομπάρσους με αληθινές στολές και όπλα και πολίτες να χτυπάνε/ξορκίζουν τα τεθωρακισμένα με ξύλινες βέργες (ούτε καν μπετόβεργες) ή να περιμένουν στην ουρά στα ΑΤΜ με τις κάμερες των τηλεοράσεων πανταχού παρούσες ίσως από την πρώτη στιγμή, τέλειος ο συγχρονισμός. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι μόνο εμείς είχαμε τόσο καλούς σκηνοθέτες, να γυρίζουν την υπερπαραγωγή «άδεια ΑΤΜ» πριν από 1 περίπου χρόνο με αμισθί κομπάρσους όλους τους Έλληνες και με τέλειο συγχρονισμό, Παρασκευή βράδυ αν θυμάμαι καλά μετά από ένα διάγγελμα περί capital controls. Ένα διάγγελμα που αν είχε γίνει κατά λάθος ξημερώματα Δευτέρας τα γυρίσματα θα πήγαιναν στο βρόντο !

Παράλληλα γυρίσματα με άλλους «πολίτες» γυμνασμένους και με φρόνημα να συλλαμβάνουν ένοπλους στρατιώτες με τα όπλα στο χέρι ! Ζήλεψα και ευχόμουν εκείνη την ώρα να είχαν και οι δικοί μας νέοι τέτοια φυσική κατάσταση και τέτοιο δημοκρατικό φρόνημα. Κάτι σαν τον Μπορίς Γιέλτσιν ίσως, κάπου αλλού κάποτε, που έμπαινε μπροστά στα τεθωρακισμένα ή ανέβαινε πάνω σ’ αυτά για να τα εμποδίσει (;!). Βέβαια κάποιοι αμισθί κομπάρσοι ίσως πέσανε ηρωικά κάτω από τις ερπύστριες, πιστεύω θα τους τιμήσουν όπως αρμόζει και κάποιο γιό ή αδερφό θα τον πάρουν στο στρατό τους και ποιος ξέρει κάποτε μπορεί να οδηγήσει και το ίδιο τεθωρακισμένο !
Τανκς οπωσδήποτε και ελικόπτερα επίσης, δυνατά πλάνα ! Αλλά και αεροσκάφη τύπου jet να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την Πόλη όπως στις παρελάσεις, μιλάμε για «Πόλεμο των Άστρων». Εκτός και αν κάτι κυνηγούσαν ή αναχαίτιζαν πάνω από το θέατρο επιχειρήσεων με συνολική ακτίνα άντε 15 χιλιόμετρα (διάμετρο 30 χλμ) για να βάλουμε και τον διεθνή αερολιμένα Ataturk Havalimani ! Ξέρεις σε πόση ώρα διατρέχει ένα τέτοιο αεροπλάνο τόση απόσταση ή πόσο χώρο χρειάζεται για να κάνει έναν ελιγμό, μιλάμε για φαντασία του σκηνοθέτη, πάλι καλά που δεν έβαλε και κανένα ΑΤΙΑ (UFO στην κοινή Ελληνική) να κυνηγιούνται πάνω από το Βόσπορο !

Δυνατές οι σκηνές καταστροφής από το Κοινοβούλιο που έχουν στην Άγκυρα, πάλι καλά που δεν το γκρεμίσανε. Είπαμε να μην πάει μόνο ειδική ολιγομελής ομάδα του στρατού (κομάντο στα Ελληνικά) να το καταλάβει γιατί πως θα γινόταν τα γυρίσματα, από τους ίδιους τους πραξικοπηματίες, δεν γίνεται ! Αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά, καινούργιο θα το φτιάξετε !
Ο δε Σουλτάνος όλα τα λεφτά, έκανε διακοπές απέναντι από τη Ρόδο και (ίσως) μόνο εκεί δεν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ! Ο δε γυρισμός στο Ataturk Havalimani με πήγε ασυναίσθητα 40 χρόνια πίσω σε μια άλλη ηρωική προσγείωση ενός αεροπλάνου με έναν άλλο διωχθέντα και εξόριστο ήρωα από τη Γαλλία, μέρες που είναι !

Υπάρχουν και πολλές ακόμη δυνατές επιλογές του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη, αλλά μην το παρακάνουμε, αυτά προς το παρόν. Ας δούμε τώρα στο φως της μέρας την εξέλιξη του πράγματος, αντίσταση ηρωικών πυρήνων, προσαγωγές, φυλακίσεις, διαπομπεύσεις προδοτών από ηρωικούς πολίτες και «πολίτες» (αν και αυτοί μάλλον μαζευτήκανε πλέον).

Σε κάθε περίπτωση συλλυπητήρια στα πραγματικά θύματα Τούρκους και ξένους, απλούς πολίτες και ένστολους, που «παίξανε» στο έργο και χάσανε ότι πολυτιμότερο και μάλιστα για ποιο λόγο !
Καλό Σαββατοκύριακο και ανοιχτά τα μάτια μας.

 

Οι σοκαριστικές εικόνες από τον εξευτελισμό των στασιαστών Μαστίγωμα και ξεγύμνωμα www.athensvoice.gr

 

infognomonpolitics.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ