Κόσμος

Στο Αφγανιστάν ο αμερικανός ΥΠΑΜ Άστον Κάρτερ

Ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι και τον δεύτερο στην ιεραρχία της κυβέρνησης Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, την επομένη των δεσμεύσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη χώρα αυτή.

Ο Κάρτερ, του οποίου η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί, έφθασε στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Μπαγκράμ, 50 χλμ. από την Καμπούλ, όπου θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αμερικανικούς στρατιωτικούς διοικητές.

Από εκεί θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του AFP που συνοδεύει τον επικεφαλής του Πενταγώνου.

Οι δύο αξιωματούχοι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Κάρτερ, που μετείχε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βαρσοβία μαζί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, είχε μεταβεί προηγουμένως στη Βαγδάτη όπου ανακοίνωσε την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στο Ιράκ για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε την παραμονή της συνόδου του ΝΑΤΟ την απόφασή του να διατηρήσει 8.400 αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν μέχρι τα τέλη της θητείας του, στις αρχές του 2017, αντί να μειώσει τη δύναμη αυτή που αρχικά θα αριθμούσε 9.800 άνδρες και σήμερα βρίσκονται στο Ιράκ 5.500 στρατιώτες.

Ο Ομπάμα εξελέγη πριν από οκτώ χρόνια δεσμευόμενος να τερματίσει τους πολέμους και την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να τηρήσει τη δέσμευση αυτή λόγω της επισφαλούς κατάστασης ασφαλείας των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...