Κοινωνία

Στο έλεος η Θεσσαλονίκη από τους κατασκηνωτές της οργάνωσης «No Border» του ΑΠΘ- Οργανώνουν νέα πορεία (εικόνες,βίντεο)



Σε πονοκέφαλο για τη συμπρωτεύουσα εξελίσσεται η δράση της οργάνωσης «No Border» , που αυτές τις ημέρες διοργανώνει και το κάμπινγκ στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα θα πραγματοποιήσουν εκ νέου μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, χωρίς φυσικά να δίνουν περαιτέρω στοιχεία για την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει η πορεία. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες στο «Νo Border Camp», η πορεία θα έχει κατάληξη σε κάποια από τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη.

Η χθεσινή τους δράση

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, μέλη της οργάνωσης ακινητοποίησαν και έβαψαν με συνθήματα τουριστικό λεωφορείο στον περιβάλλοντα χώρου του Αριστοτελείου, το οποίο ξεναγεί τουρίστες στα αξιοθέατα της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, σταμάτησαν το λεωφορείο του SightSeeing Thessaloniki. Στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα πάνω σε αυτό και όταν τελείωσαν άφησαν τον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του.

Πορεία στο Γερμανικό Προξενείο

Επειτα, οργανώθηκαν έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Κατευθύνθηκαν στο Γερμανικό προξενείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ατόμων ήταν κοντά στους 200.

Οπως είναι φυσικό αυτό αναστάτωσε το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στους γύρω δρόμους, με τις δύο λωρίδες να είναι κλειστές, όπως και οι γύρω δρόμοι, με τους οδηγούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στη συμπρωτεύουσα.

Εκεί φώναζαν συνθήματα και ανάρτησαν πανό, πέταξαν σωσίβια στα πόδια των αστυνομικών αλλά και τοποθέτησαν μπροστά τους παπούτσια μικρών παιδιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ για το προσφυγικό αλλά και ως φόρο τιμής για τις χαμένες αθώες ψυχές των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Μπλόκο της αστυνομίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στη συνέχεια η πορεία είχε κατεύθυνση το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ωστόσο εκεί βρήκαν αντίσταση από διμοιρία των ΜΑΤ που είχε κλείσει το δρόμο εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν στο σημείο.

Ωστόσο επέλεξαν να παραμείνουν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: seleo, Thestival, Eurokinissi

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές