Κόσμος

Ρίο: Απαράδεκτες οι συνθήκες και ζητήματα ασφαλείας για τους αθλητές, γιαπιά τα δωμάτια

Τον τίτλο της χειρότερης διοργανώτριας πόλης Ολυμπιακών Αγώνων διεκδικεί το Ρίο. Στη χώρα της σάμπα, ήδη, βρίσκονται οι πρώτοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες και οι συνθήκες που συνάντησαν δεν είχαν καμιά σχέση με αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος. Τα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού θυμίζουν… γιαπιά ενώ εκτός Χωριού δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια.

«Δε τολμάμε ούτε να σκεφτούμε να βγούμε έξω από τον χώρο. Όταν φεύγουμε για τις προπονήσεις δεν υπάρχει μαζί μας όχημα ασφάλειας. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε κάποιος να μας επιτεθεί. Πριν από λίγους μήνες είχαν έρθει οι σκοπευτές μας και τους αφαίρεσαν ακόμα και τις αλυσίδες από τον λαιμό», δήλωσε στην «Κ» από το Ρίο ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της πρωταθλήτριας της σκοποβολής, Άννας.

Το κτίριο, όπου μένει η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Παρόλα αυτά και εκεί η κατάσταση είναι απογοητευτική.

«Ας αφήσουμε τα υδραυλικά και τις υπόλοιπες φθορές. Μέσα στα δωμάτια δεν έχουν ούτε ένα μικρό ψυγείο για να βάλουμε ένα μπουκάλι νερό. Τόσα χρόνια στον αθλητισμό και σε αγώνες, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Το ίδιο και στους χώρους προπόνησης. Δε έχουν σκεφτεί να τοποθετήσουν, έστω, ένα μηχάνημα και να πουλάνε νερό ή κάποιο αναψυκτικό. Σε ότι αφορά το φαγητό, μπορώ να πω ότι είναι υποφερτό. Όχι καλό αλλά υποφερτό», τόνισε ο παλαιός πρωταθλητής.

Η κόρη του Τάσου Κορακάκη, η 19χρονη Αννα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για διάκριση στο αεροβόλο πιστόλι. Ο πατέρας της προτιμάει να αποποιηθεί τον τίτλο: «Η Αννα βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στο αγώνισμά της, όμως, υπάρχουν πολλές κοπέλες στο ίδιο επίπεδο και, έτσι, τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Ηδη υπήρξε εντονη δυσαρέσκεια για τα μολυσμένα νερά και τις εγκαταστάσεις στο Ρίο καθώς αθλητές από την ιστιοπλοΐα, τη μαραθώνια κολύμβηση, την κωπηλασία και το τρίαθλο κατήγγειλαν ότι στα νερά επιπλέουν από έπιπλα μέχρι πτώματα ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...