Πολιτική

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, καθιστώντας αναγκαία την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα αφορούν τόσο τα πρόστιμα, όσο και την απάλειψη των κινήτρων για φορο-αποφυγή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», αναφέρθηκε και στον ΦΠΑ των νησιών, εξηγώντας ότι τους πρώτους μήνες κάθε έτους, τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τους στόχους, οι οποίοι υπερκαλύπτονται από την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε στη συνέχεια, ότι εξετάζεται το πρόβλημα των χαμηλών προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων, με εντατικοποίηση των ελέγχων και με νομοθετικές παρεμβάσεις. Σημείωσε μάλιστα, ότι τα υψηλά πρόστιμα είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα για τη φοροδιαφυγή.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης, ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μετά την καταβολή των επικουρικών τους συντάξεων που θα γίνεται πλέον τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, εξήγησε ότι η πολιτική των κατασχέσεων δεν αφορά την πρώτη κατοικία των φορολογούμενων, αλλά όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...