Αρχείο

Οι πρώτες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας είναι γεγονός - Που θα κάνουν απόβαση οι δύο χώρες; (βίντεο)


Οι πρώτες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας είναι γεγονός! Την Κυριακή ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή της ειδικών δυνάμεων της Κίνας και της νεοσυσταθείσας ρωσικής Εθνικής Φρουράς.

Οι ειδικές ασκήσεις ξεκίνησαν όπως είπαμε στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιουλίου στην περιοχή της Μόσχας και του Smolensk.

Από πλευράς Κίνας συμμετέχουν οι εδικές δυνάμεις "Snow Leopard" και "Falcon" ενώ από την Ρωσική Εθνική Φρουρά η μονάδα "Vityaz".

Ο Liu Zhijun, αναπληρωτής διοικητής του τμήματος CAPF είπε ότι οι τακτικές αυτές ασκήσεις ενισχύουν την συνεργασία μεταξύ των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι το σενάριο της άσκησης προβλέπει "ασκήσεις με κοινό τρόπο διαχείρισης" ώστε να εξερευνηθούν αποτελεσματικές μέθοδοι σε κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις και να ενισχυθούν οι ικανότητες.

Ο Sergei Chenchik, διοικητής της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, μίλησε για την πειθαρχία του CAPF, και τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο συνεργασίας με την Κίνα και να πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις βασισμένες στην στρατηγική συνεργασία και τον συντονισμό των δύο χωρών.

Πριν λίγα 24ωρα έγινε γνωστό από έκθεση των μυστικών υπηρεσιών στην Μόσχα ότι το ISIS απειλεί άμεσα και την ίδια την Κίνα.

Αν αυτές οι ασκήσεις αποτελούν προάγγελο εμπλοκής, μένει να το δούμε...

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPRESSTV%2Fvideos%2F1173140819394370%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ