Κοινωνία

Οι περίεργες διατροφικές συνήθειες του Δαρβίνου - Ήταν μέλος του «Λαίμαργου» ή αλλιώς της «Γκουρμέ Λέσχης»

Υπήρξε ο θεμελιωτής της θεωρίας εξέλιξης. Ο άνθρωπος που προκαλούσε με τις θεωρίες του την εποχή εκείνη, δε θα μπορούσε να μην έχει και εκκεντρικές συνήθειες. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος, όπως ήταν ολόκληρο το όνομα του, πήγε για σπουδές Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Εκεί αποφάσισε να γίνει μέλος του «Λαίμαργου» ή αλλιώς της «Γκουρμέ Λέσχης», η οποία ήταν γνωστή για τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των μελών της.

Οι συναντήσεις της Λέσχης πραγματοποιούνταν μια φορά την εβδομάδα και βασική της αρχή ήταν η κατανάλωση ζώων, τα οποία δεν έβρισκε κανείς στο μενού των εστιατορίων.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις μέσα από τα γράμματα του

Τα γράμματα που άφησε πίσω του ο Δαρβίνος είναι αποκαλυπτικά. Ο γιος του Φράνσις σχολιάζοντας τα γράμματα του πατέρα του έχει αποκαλύψει ότι τα μέλη της Γκουρμέ Λέσχης, μεταξύ άλλων είχαν απολαύσει γεράκι και νυχτοκόρακα. Χαρακτηριστική είναι η φράση του ότι ο «ζήλος τους καταλάγιασε όταν δοκίμασαν μια γέρικη κουκουβάγια-χουχουριστή», την οποία βρήκαν «απερίγραπτη».

Οι γαστρονομικές περιπέτειες του θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης συνεχίσθηκαν και μετά το πανεπιστήμιο. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του, με το πλοίο Μπιγκλ, ο Δαρβίνος έφαγε αρμαδίλια, για τα οποία είπε ότι «έμοιαζαν με πάπιες τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση» και ένα τρωκτικό σοκολατί χρώματος που είχε «το καλύτερο κρέας που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου», όπως ανέφερε.

Πιθανότατα ήταν αγούτι, ένα τρωκτικό της οικογένειας των Διασύπρωκτων. Στην Παταγονία έφαγε με βουλιμία μια μερίδα πούμα (το αιλουροειδές Felis concolor), του οποίου την γεύση παρομοίασε με εκείνη του κρέατος του μοσχαριού.

Έφαγε το αντικείμενο της ερευνάς του

Rhea_pennata_pennata_(6)

Κατά την διάρκεια των ερευνών του στην Παταγονία για την Μικρή Ρία ή «στρουθοκάμηλο» όπως την αποκαλούσε, ο Δαρβίνος διαπίστωσε ότι είχε φάει μια στο χριστουγεννιάτικο δείπνο. Ο ίδιος είχε αναφέρει «Πρώτα τη μαγειρέψαμε και τη φάγαμε, και έπειτα επανήλθε η μνήμη μου. Ευτυχώς το κεφάλι, ο λαιμός, τα πόδια, οι φτερούγες, πολλά από τα μεγαλύτερα φτερά και αρκετό δέρμα είχαν διασωθεί».

Ο Δαρβίνος αφού συνειδητοποίησε ότι είχε φάει το αντικείμενο της έρευνας του έστειλε ότι είχε απομείνει στη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου και η Rhea Darxinii πήρε το όνομα του.

Τρεφόταν με ιγκουάνα και τεράστιες χελώνες

Στο μενού του Δαρβίνου συμπεριλήφθηκαν ιγκουάνα και γιγάντιες χελώνες στα Γκαλαπάγκος και στη Νήσο Τζέιμς. Μάλιστα είχε φορτώσει 48 τέτοιες χελώνες στο πλοίο Μπιγκλ, οι οποίες έγιναν γεύμα για εκείνον και τους υπολοίπους που τον συνόδευαν στην αποστολή έρευνας.

Οι βιολόγοι κάθε χρόνο στις 12 Φεβρουαρίου διοργανώνουν το Συμπόσιο της Συνομοταξίας για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Δαρβίνου. Στο πλαίσιο του σερβίρονται εδέσματα από τα πιο περίεργα είδη του βιολογικού βασιλείου.

Πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ