Κοινωνία

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις στην Ευρώπη του 2016 - Ποια παίρνει άριστα; (χάρτης)

Ποια είναι αυτή που παίρνει άριστα 100, ποιες είναι κάτω από την βάση και που βρίσκεται η Ελλάδα;
Δεν μπορείς να βρεις εύκολα όλα τα καλά σε μία χώρα και είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι η χώρα που έχει το υψηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είναι και η τέλεια για να ζει κάποιος. Έτσι το Boston Consulting Group ανέπτυξε έναν καλύτερο τρόπο για να μετριέται η "βιώσιμη ευημερία" μιας χώρας. Η μέθοδος βασίζεται σε 44 διαφορετικούς δείκτες, και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι μόνος ένας από αυτούς.

Για παράδειγμα άλλοι δείκτες το ποσοστό ανεργίας, ο πληθωρισμός, η διάδοση ασθενειών, το προσδόκιμο ζωής, η ποιότητα και η προσβασιμότητα στην εκπαίδευση, η ποιότητα των υποδομών, η κατάσταση του περιβάλλοντος, ο έλεγχος της διαφθοράς, η ελευθερία του Τύπου και πολλά άλλα.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημιούργησε με βάση τα δεδομένα το jakubmarian η χώρα που έπιασε άριστα 100 είναι η Νορβηγία ενώ πολύ υψηλές βαθμολογίες πετυχαίνουν και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, αυτές της Κεντρικής Ευρώπης και οι Κάτω Χώρες.

Αντίθετα οι χαμηλότερες βαθμολογίες συναντούνται στην Ανατολική Ευρώπη και στην βαλκανική χερσόνησο. Τα γειτονικά Σκόπια είναι αυτά που καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στην Ευρώπη με βαθμολογία 42,9 ενώ η Αλβανία ειναι ακριβώς στην "βάση". Η Ελλάδα αντίστοιχα έχει την χαμηλότερη βαθμολογία στην Ευρωζώνη συγκεντρώνοντας 62,6 βαθμούς.

Για να έχουμε και την μεγαλύτερη εικόνα οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 83,7 βαθμούς, η Ιαπωνία 81,3, η Βραζιλία 49,3, η Κίνα 46,5 και η Ινδία  32,6.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...