Κοινωνία

Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου: Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό

Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση, οι καταδύσεις και άλλες δραστηριότητες που τα τελευταία χρόνια προσελκύουν χιλιάδες τουριστών, επιχειρούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Με στόχο την ανάδειξη των μοναδικής ομορφιάς φυσικών τοπίων και εκμεταλλευόμενη τη μορφολογία του εδάφους που συνδυάζει την άγρια ομορφιά της φύσης με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου η Περιφέρεια Βορειοανατολικού Αιγαίου σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, τοπικούς φορείς κι επαγγελματίες του τουρισμού θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση Tour Natur στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η διεθνής έκθεση TOUR NATUR, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού. Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες έρχονται στο εκθεσιακό κέντρο του Ντύσσελντορφ για να επισκεφθούν την ανωτέρω έκθεση και να πάρουν ιδέες και προτάσεις για πεζοπορία, hiking, trekking και άλλες δραστηριότητες στη φύση. Συγχρόνως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για ταξίδια σε διαφορετικούς εναλλακτικούς προορισμούς για να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο. Πάνω από 275 εκθέτες και brands συμμετέχουν κάθε χρόνο στην έκθεση και δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μεγέθη της επισκεψιμότητας, αλλά και το επίπεδο των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα με την Δ.Ε. SALON CARAVAN, οι δύο εκθέσεις προσελκύουν πάνω από 200.000 επισκέπτες και αποτελούν ένα διαδραστικό γεγονός που παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο στο γερμανικό κοινό.

Με δεδομένο ότι η ΠΒΑ έχει στόχο τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος των νησιών της, με την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βασισμένων στα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά γνωρίσματα του καθενός, θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην ανωτέρω διεθνή έκθεση μια καλή ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ