Κόσμος

Νίκαια: Ένας ηρωικός πολίτης προσπάθησε να αφοπλίσει τον Γαλλοτυνήσιο μακελάρη


Ένας ηρωικός πολίτης ήταν εκείνος που επιβράδυνε την δολοφονική πορεία του φορτηγού με το οποίο έσπειρε εχθές τον βράδυ τον θάνατο στη Νίκαια ο 31χρονος Mohamed Lahouaiej Bouhlel, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πηγές από την αστυνομία της Νίκαιας επιβεβαίωσαν ότι η «διαδρομή θανάτου» των δύο χιλιομέτρων, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 84 άτομα, θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη, εάν δεν είχε παρέμβει ένας άνδρας εισβάλλοντας στην καμπίνα του φορτηγού και επιχειρώντας να αφοπλίσει τον Γαλλοτυνήσιο δράστη.

Σύμφωνα με αστυνομικούς της περιοχής, ο άνδρας εισέβαλε στο όχημα όταν αυτό σταμάτησε στιγμιαία μπροστά από ένα εμπόδιο. Στη συνέχεια, πάλεψε με τον οδηγό προκειμένου να του πάρει το όπλο, ωστόσο εκείνος άρπαξε το ρεβόλβερ και άνοιξε πυρ τόσο εναντίον του άνδρα όσο και εναντίον αστυνομικών που είχαν πλησιάσει. Ευτυχώς, δεν κατάφερε να πετύχει ούτε τον ηρωικό πολίτη ούτε τους εκπροσώπους του νόμου και λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο αστυνομικών.Πληροφορίες από το protothema.gr

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Eric Ciotti, είπε στο Europe 1 ότι, ενώ όλος ο κόσμος έτρεχε να απομακρυνθεί από το όχημα, κάποιος πήδηξε μέσα και κατάφερε να βοηθήσει την αστυνομία να σκοτώσει τον φανατικό μακελάρη. «Χάρη στην παρέμβασή του μπόρεσε η αστυνομία να εξουδετερώσει τον τρομοκράτη», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας μάρτυρας, ο Αιγύπτιος Nader El Shafei είπε στο BBC ότι είδε τον οδηγό να δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος. Η μαρτυρία του συγκλονίζει: «Του φώναζα συνεχώς και κουνούσα τα χέρια μου για να τον κάνω να σταματήσει. Προσπαθούσα να του δείξω ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί άνθρωποι κάτω από το φορτηγό. Εκείνος ωστόσο δεν πρόσεχε τίποτα έξω από το όχημα. Ξαφνικά τον είδα να πιάνει κάτι και νόμιζα ότι ήταν το κινητό του, για να καλέσει ασθενοφόρο. Τελικά έκανα λάθος, επειδή εκείνος είχε πιάσει το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί την αστυνομία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσιότητα έχει δοθεί και ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την δραματική απόπειρα ενός ακόμη άνδρα να σταματήσει τον δράστη. Όπως θα δείτε στο επίμαχο υλικό, ο μοτοσικλετιστής προσεγγίζει το όχημα εν κινήσει και προσπαθεί να σκαρφαλώσει πάνω στο φορτηγό, τη στιγμή που οι αστυνομικοί σφίγγουν τον κλοιό γύρω του. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει, και ο 31χρονος δράστης συνεχίζει τη δολοφονική του πορεία, πέφτοντας πάνω στο πλήθος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...