Εθνικά θέματα

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - Βασικές Αρχές Διάσωσης Προσφύγων στην Θάλασσα και Υγειονομικής Περίθαλψης στους Καταυλισμούς


Σας παρουσιάζουμε ένα νέο εγχειρίδιο που δημιούργησε ο κ. Αναστάσιος Γερασιμάτος(Emergency, Crisis and Disaster Manager) με τίτλο :

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - Βασικές Αρχές Διάσωσης Προσφύγων στην Θάλασσα και Υγειονομικής Περίθαλψης στους Καταυλισμούς, που σκοπό έχει να διαφωτίσει όσους εμπλέκονται στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στην θάλασσα και στην οργάνωση και παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους καταυλισμούς προσφύγων.

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται κυρίως στα ανώτατα διοικητικά και επιχειρησιακά στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υγείας αλλά και στα επιχειρησιακά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, των Υγειονομικών Περιφερειών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Το παρόν εγχειρίδιο είναι το τρίτο της σειράς Καταυλισμοί Προσφύγων, που δημιουργήθηκαν πρωτίστως για να βοηθήσουν το κυβερνητικό έργο και δευτερευόντως για να εξοικειωθεί η ελληνική κοινωνία με το προσφυγικό – μεταναστευτικό διεθνές ζήτημα που επηρεάζει την χώρα μας, μιας και στην ελληνική βιβλιογραφία δεν προϋπήρχε η αντίστοιχη θεματολογία και γνώση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ