Κόσμος

Η Οικογένεια του Δολοφονημένου Ρώσου Πιλότου. Δεν δέχονται την «Αποζημίωση» από την Τουρκία

Russia Beyond the Headlines 1-7-16

H οικογένεια του Ρώσου πιλότου ΄Ολεγκ Πεσκώφ, που σκοτώθηκε από Τούρκο «γκρίζο λύκο» εξτρεμιστή, μετά την πτώση του με αλεξίπτωτο στη Συρία, όταν το βομβαρδιστικό του καταρρίφθηκε από τουρκικό καταδιωκτικό, απέκρουσε την ιδέα ότι θα μπορούσε να δεχτεί αποζημίωση από την Τουρκία.

Από την απόδοση τιμών στον νεκρό πιλότο, στη Μόσχα.

Τη θέση της οικογένειας ξεκαθάρισε ο αδελφός του θύματος, αντιδρώντας σε πληροφορίες του τουρκικού τύπου ότι οι δημοτικές αρχές της πόλης Κεμέρ αποφάσισαν να προσφέρουν στην οικογένεια του πιλότου μια κατοικία…

«Φυσικά και όχι! Αυτά είναι βλακείες. Κανείς μας δεν περιμένει αποζημίωση από τη Τουρκία», δήλωσε ο Πάβελ Πεσκώφ, αδελφός του δολοφονημένου πιλότου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας. «Και να μας προσφέρουν αποζημίωση κανείς μας δεν θα την πάρει. Αυτό δεν είναι απλώς ταπεινωτικό, είναι τρομερό.»

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είχε δηλώσει ότι η ΄Αγκυρα είναι διατεθειμένη να εξετάσει το θέμα αποζημιώσεως των συγγενών του πιλότου για να ελαφρύνει την οδύνη της οικογένειας, εφ’ όσον υπάρξει αίτημα των συγγενών.

Πέρυσι, στις 24 Νοεμβρίου, ένα τουρκικό καταδιωκτικό κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Σουχόϊ 24, που η ΄Αγκυρα ισχυρίσθηκε ότι παρεβίασε τον τουρκικά εναέριο χώρο επί 17 δευτερόλεπτα!!! Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο δεν βγήκε από τον εναέριο χώρο της Συρίας. Το πλήρωμα εκτινάχθηκε εκτός του αεροσκάφους, πριν από την πτώση του. Ο πιλότος ΄Ολεγκ Πεσκώφ σκοτώθηκε με ριπή πολυβόλου από το έδαφος, καθώς κατέβαινε με αλεξίπτωτο. Ο πλοηγός προσγειώθηκε σώος, διασώθηκε και επέστρεψε στη βάση του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...