Αρχείο

Η Αγία Τριάδα ενοχλεί τον Τσίπρα και τους άθρησκους φίλους του! Αναμένουμε τη θέση Καμμένου!

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει σήμερα το βράδυ στις 8μ.μ., ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής και θα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-Ως γενική φιλοσοφία θα αντιτίθεται στον νεοφιλελευθερισμό με άρθρα εθνικοποίησης κοινωνικών αγαθών, λ.χ. των υδάτων κ.ά.
-Υποστηρίζει την εμβάθυνση των θεσμών της άμεσης Δημοκρατίας με καθιέρωση δημοψηφισμάτων.
-Θα καθιερώνει θεσμούς ελέγχου της εξουσίας - λογοδοσίας (ο λαός με συγκέντρωση υπογραφών θα ζητά να λογοδοτήσουν εκλεγμένοι πολιτειακοί παράγοντες που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους).
-Θα ενισχύει τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα. Περιλαμβάνει ακόμη την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού και την ανακλητότητα των αιρετών σε όλες τις βαθμίδες.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι σχέσεις κράτους - Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόταση να καταργηθούν ο θρησκευτικός όρκος και η επίκληση της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος που υπάρχει στο Σύνταγμα, αλλά θα παραμένει ως έχει η διατύπωση ότι κυρίαρχο θρήσκευμα στην Ελλάδα είναι η ορθόδοξη πίστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί ο διάλογος να διαρκέσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει να τεθεί το θέμα και σε συμβουλευτικό δημοψήφισμα. Πάντως στο Μαξίμου εκτιμάται ότι η οποιαδήποτε συζήτηση περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην ανοίξουν περιττά κοινωνικά μέτωπα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ