Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο - Παντού διασκορπισμένα πτώματα - 15 νεκροί (βίντεο-εικόνες)


«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μόναχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λέγεται πως το εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum εκκενώθηκε καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Όλα αυτά, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν τζιχαντιστής μαχαίρωσε τέσσερις επιβάτες σε τρένο στη Γερμανία.

Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για έναν ένοπλο, ενώ λέγεται πως υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε καταστήματα του εμπορικού με τη γερμανική αστυνομία να καλεί όσους βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου να βρουν καταφύγιο.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως «ο ένοπλος έτρεξε προς το μετρό και η αστυνομία τον αναζητά. Δεν έχω περιγραφή του ενόπλου. Δεν ξέρω πόσοι νεκροί υπάρχουν. Κάποιοι λένε ότι είναι περίπου 15».
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο ένοπλος μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως αυτή την ώρα, ο δράστης, που είναι άγνωστο αν είχε και συνεργούς, στόχευε τα μαγαζιά και το μετρό.

20:50 Μέσω Twitter, η αστυνομία τονίζει πως δεν ξέρει πού βρίσκονται οι δράστες, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέρη.

20:40: Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.

20:38: Δεν ήταν ένας ο δράστης

«Περισσότεροι δράστες» επιχειρούν στο Μόναχο, εκτιμά η αστυνομία της γερμανικής πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N24, ότι εμπλέκονται στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

20:35: Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας κατευθύνεται προς το Μόναχο Joachim Herrmann, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

20:25: Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πυροβολισμοί και σε άλλο σημείο στο κέντρο του Μονάχου

20:19 Στο σημείο έχουν σπεύσει οι ειδικές δυνάμεις

20:18 Ολα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν σταματήσει την λειτουργία τους

20:15 Υπάλληλοι καταστημάτων έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο εμπορικό κέντρο και κρύβονται σε διάφορα σημεία.

20:14 Οι γερμανικές Αρχές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ το Euronews κάνει λόγο για 20 νεκρούς και περίπου 40 τραυματίες.

20:12: Μέχρι αυτήν την ώρα υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το τοπικό Muencher Abendzeitung, 15 άτομα έχουν σκοτωθεί στο κέντρο, ενώ το γερμανικό κανάλι NTV κατεβάζει τον αριθμό τους στους δέκα. Για έναν νεκρό και 10 τραυματίες μιλά το AFP.

20:06: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μετρό αναφέρει το RT επικαλούμενο το γερμανικό δίκτυο BR24.

19:58: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο δράστης κατόρθωσε να ξεφύγει, πιθανόν μέσω του μετρό.

19:56: Σύμφωνα με το AFP η γερμανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ως τώρα 1 νεκρό και 10 τραυματίες.

19:55: Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

19:44: Φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από «μοναχικό λύκο» τζιχαντιστών

19:34: Οι αρχές καλούν του πολίτες να παραμείνουν μακριά από το εμπορικό κέντρο, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη.
Δεύτερη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Μονάχου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το περιοδικό Focus, μια πληροφορία η οποία ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες διαψεύδεται από τη γερμανική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό πρόκειται για την περιοχή περιοχή Karlsplatz/Stachus που βρίσκεται στο κέντρο του Μονάχου. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο πατήρ Ιωάννης της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Μονάχου ο οποίας μίλησε στην ΕΡΤ.

Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα».

https://www.youtube.com/embed/VaviMC3KGtQ

https://twitter.com/thaminastoll/status/756523948804808708

https://twitter.com/Maxmstrman/status/756525982966747137

https://twitter.com/bmxmarf/status/756537317314134016

https://twitter.com/Holbornlolz/status/756539372896415745

https://twitter.com/Aekyan/status/756548889264721920

https://www.youtube.com/embed/cg81lCB0gTY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...