Εθνικά θέματα

Βαφτίζεται ο γιος του πιλότου του ΠΝ Κωνσταντίνου Πανανά που χάθηκε στην Κίναρο

ν ίδια εκκλησία στο Ναύπλιο που έγινε η κηδεία του πιλότου Κωνσταντίνου Πανανά, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, σε πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στις 11 Φεβρουαρίου στην Κίναρο, θα γίνουν τα βαφτίσια του γιου του που δεν πρόλαβε να δει ο άτυχος πιλότος. Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, στις 23 Φεβρουαρίου 2016 η σύζυγος του Πανανά έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ο μαιευτήρας που έφερε στον κόσμο το βρέθος έγραψε συγκινημένος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

"Απέκτησα μια κόρη, απέκτησα έναν ήρωα εγγονό...την Μαριάννα και τον νεογέννητο γιο σου, Υποπλοίαρχε Κωνσταντίνε Πανανά, φίλε Κώστα...κι εγώ ένας απλός θνητός, επίτρεψέ μου...τα ταξίδια σου δεν ήταν ταξίδια αναψυχής, ταξίδια πίστης στο καθήκον που ορκίστηκες, ταξίδια στο απέραντο Ελληνικό γαλάζιο, ενός αετού, πάνω από το Αιγαίο....να μας προστατεύει ήταν!
Τα μακρινά ταξίδια σου, στις Ελληνικές θάλασσες, σε φέρανε πιο κοντά μας, στην Μαριάννα σου, στον Παναγιώτη σου, στον μικρό σου ήρωα που κράτησα στα χέρια μου... θα ακούσει για τον θρύλο του πατέρα του με τους φίλους του μα ποτέ δεν θα σε αγκαλιάσει!

Πρόσεχέ μας Υποπλοίαρχε!"

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα και ζήτησε από τη μητέρα του βρέφους να είναι αυτός ο ανάδοχος.

Η εκκλησία που κηδεύτηκε ο πατέρας, στο Ναύπλιο, θα στολιστεί στις 24 Ιουλίου για να γίνει η βάφτιση του μικρού, ο οποίος μαθαίνουμε ότι θα πάρει το όνομα του ήρωα πατέρα του που δεν γνώρισε ποτέ: "Κωνσταντίνος".
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμοντας το το μετάλλιο του Αστέρα του Δήμου Άργους - Μυκηνών στη σύζυγο του Κωνσταντίνου Πανανά, είχε ευχηθεί τα παιδιά του να μεγαλώσουν με το παράδειγμά του.

Το χρονικό της πτώσης του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης χάθηκε το ίχνος του.

Το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων. Στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου.
Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Τα πτώματα των χειριστών εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης.
Πρόκειται για τους:
Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση
Υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά
Ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου
Δείτε σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/Poyl4W-gBnk

Πηγή: Αργολικά Νέα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...