Εκκλησία

Ατρόμητος ο Ιεράρχης - Το Λέει η Καρδιά του …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Μερικές φορές μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με τις απόψεις κάποιου, όμως υπάρχουν στιγμές και περιστάσεις που πέρα από τις απόψεις φαίνεται η γενναιότητα των ανθρώπων. Δεν μπορούμε δηλαδή να παραβλέψουμε την γενναία στάση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου Άσσαντ και μάλιστα μίλησε χωρίς φόβο, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. Ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε να καλύψει την παντελή απουσία και σιωπή της Ελλάδας, σε μια περιοχή που βασανίζεται από τους τρομοκράτες του ISIS και οι όποιοι δολοφονούν όλους ανεξαιρέτως, μεταξύ των οποίων και τους Χριστιανούς στους οποίους με την στάση του δίνει κουράγιο και δύναμη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Έτσι, συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ - Άσαντ, είχε τη Δευτέρα (25/7) στη Δαμασκό, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα, μετά από πρόσκληση του Σύρου προέδρου. Ο Σύρος πρόεδρος ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι «ένας από τους κύριους στόχους των τρομοκρατικών επιθέσεων, που δέχεται από τους εξτρεμιστές η χώρα του, είναι να πληγεί ο πολυπολιτισμικός, αρμονικός κοινωνικός της ιστός, ο οποίος ήταν χαρακτηριστικό της από αρχαιοτάτων χρόνων». O Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον συγκλονισμό του και διαβεβαίωσε για τη στήριξη του προς το συριακό λαό. Τόνισε ότι «τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τη Συρία και να μην επιβάλλουν εμπάργκο, που είναι εναντίον του συριακού λαού».

Θεωρούμε ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου πέρα από κάθε πολιτική προσέγγιση, με την οποία ο καθένας μπορεί να διαφωνήσει ή όχι, παρουσιάζει μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στα πράγματα, σε δύσκολους και ύποπτους καιρούς, προάγοντας την ανάγκη να σταματήσει επιτέλους να υποφέρει ο Συριακός λαός από τις καιροσκοπικές πολιτικές …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ