Πολιτική

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ «ΛΑΜΟΓΙΕΣ» ΜΕ ΤΑ… POS! – Δείτε πως θέλουν να επιστρέψουν τα μετρητά και πως θα ξεφύγετε κερδίζοντας έκπτωση

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα φέρουν και λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο Μνημόνιο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς από την στιγμή που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιήσουν το σύστημα POS είναι πολύ πιθανόν να επιτευχτεί αύξηση εσόδων!

Άλλη εικόνα όμως μεταφέρουν στο Star κάποιοι φορολογούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν πως αν και ήθελαν για παράδειγμα στις διακοπές τους να πληρώνουν με κάρτα πολλοί επιχειρηματίες είτε τους ζήταγαν πληρωμή με μετρητά, είτε τους χρέωναν πιο ακριβά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε περίπτωση που … έδιναν την κάρτα τους!

Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει για να πάρουν την έκπτωση φόρου για το αφορολόγητο να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις που θα έχουν πληρώσει με πλαστικό χρήμα.

Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%, για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό θα είναι 15%, για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό θα είναι 20% και για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ το ποσοστό θα είναι 30%.

Τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν αναρτήσει υποχρεωτική πινακίδα για την χρήση POS, θα υπάρχει ειδικό παρατηρητήριο Τιμών στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ πλέον όλες οι επιστροφές φόρου θα γίνονται υποχρεωτικά με την χρήση ηλεκτρονικών τραπεζικών μέσων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης