Κόσμος

Απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία για τους δημοσίους υπαλλήλους

Απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Τουρκίας, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το διάταγμα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα εντάσσεται προφανώς στο σχέδιο «εκκαθαρίσεων» του Ερντογάν σε όλο τον κρατικό μηχανισμό που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Πάντως, ο πρώην αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών του στρατού, Ισμαήλ Χακκί Πεκίν υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος για την Τουρκία δεν έχει περάσει ακόμη και προειδοποιεί για επικείμενες δολιοφθορές, δολοφονίες πολιτικών και ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη συλληφθεί 7.453 άτομα, ανάμεσά τους 6.038 στρατιώτες.

Ο υπουγός Δικαιοσύνης είχε πει ότι οι συλλήψεις στρατιωτικών και δικαστικών έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 6.000. Μεταξύ αυτών, 103 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, που σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, προέρχονται από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση έχει θέσει σε διαθεσιμότητα πάνω από 8.000 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος και την «παράλληλη δομή» που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ήλεγχε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο εκζητά από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ