Κόσμος

Ακίν Οζτούρκ: Ο πρώτος που ομολόγησε συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Τη συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος ομολόγησε σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ.

Η φωτογραφία του Οζτούρκ έχει κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, καθώς φέρει έντονα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό του.

Είναι ο πρώτος από τους συλληφθέντες αξιωματικούς που ομολογεί τη συμμετοχή του στην απόπειρα.
Ο Ακίν Οζτούρκ είχε συλληφθεί τις πρώτες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, μαζί με δεκάδες άλλους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.

Αναφορικά με τους ανώτατους στρατιωτικούς, το Ανατολή δημοσιοποιεί έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματα τους. Οι αξιωματικοί αυτοί προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετούν σε μονάδες και στις τέσσερις γωνιές της χώρας.

Ανάμεσα σε άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς που έχουν συλληφθεί είναι ο στρατηγός Ερντάλ Οζτούρκ, διοικητής της 3ης στρατιάς και ο στρατηγός Αντέμ Χουντούτι, διοικητής της 2ης στρατιάς.

Σύμφωνα με την Hurriyet, συλλήψεις έγιναν και τη βάση Ιντσιρλίκ. Ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν Βαν συνελήφθη ταυτόχρονα με περίπου δώδεκα αξιωματικούς κατώτερης ιεραρχίας στη βάση, ανέφερε η εφημερίδα.

Εντύπωση όμως προκαλεί η είδηση ότι στο πραξικόπημα συμμετείχε ακόμη και ο υπασπιστής του Τούρκου προέδρου, Αλί Γιαζιτζί, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ