Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελικό αποτέλεσμα – Brexit 51.9%, Bremain 48.1% - Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Βρετανοί μετά από 43 χρόνια (βίντεο)


Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες (23/6).
Oι ψήφοι υπέρ του Brexit καταμετρήθηκαν σε 17,410,742 (52%) και υπέρ του Bremain σε 16,141,241 (48%).
Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια η Βρετανία αποφασίζει να εγκαταλείψει την ΕΕ. Τα ποσοστά της συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασαν το 70%, κάτι που είχε να συμβεί από τις μακρινές εκλογές του 1950.
Η γαλλική επενδυτική τράπεζα Exane BNP Paribas πρόβλεπει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να υποχωρήσουν έως 15% τις επόμενες ημέρες μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
«Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης είναι ένα άσχημο σοκ για τις αγορές σήμερα», ανέφεραν σε σημείωμά τους αναλυτές της Exane. Πρόσθεσαν ότι προβλέπουν πιθανή υποχώρηση 10-15% των ευρωπαϊκών μετοχών τις επόμενες λίγες ημέρες.
09:22 Γάλλος υπεξ: Η Ευρώπη να αντιδράσει

Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό κάλεσε την Ευρώπη «να αντιδράσει για να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη των λαών».
«Η Ευρώπη συνεχίζει, αλλά οφείλει να αντιδράσει να καναβρεί στην εμπιστοσύνη των λαών. Είναι επείγον», έγραψε ο Ερό στο Τwitter εκφράζοντας «τη θλίψη του για το Ηνωμένο Βασίλειο»

https://www.youtube.com/embed/y60wDzZt8yg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...