Πολιτική

Δείτε τις αλλαγές για ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ και ένστολους - Κατατέθηκαν οι τροπολογίες που απαιτούσαν οι δανειστές

Αργά το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι τροπολογίες αφορούν θέματα αποκρατικοποιήσεων, του ΕΚΑΣ και των ειδικών μισθολογίων. Πρόκειται, σημειωτέον, για ζητήματα τα οποία είχαν ήδη ψηφιστεί με το πολυνομοσχέδιο, την Κυριακή 22 Μαΐου, στη Βουλή, και για τα οποία ωστόσο οι δανειστές ζήτησαν νέες τροποποιήσεις από την κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η θεωρητικά... κλεισμένη αξιολόγηση.

Με τη συζήτηση και ψήφιση των τροπολογιών, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, κλείνει ουσιαστικά η αξιολόγηση και ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες -όπου απαιτηθεί- από τα εθνικά κοινοβούλια.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η εφαρμογή των νέων αυστηρότερων κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ ξεκινούν τώρα, από την 1.6.2016 και όχι αναδρομικά από 1.1.2016. Με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι δεν θα κληθούν να επιστρέψουν καταβαλλόμενες συντάξεις.

Επίσης, η δεύτερη τροπολογία αλλάζει τον τρόπο διάθεσης μετοχών της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Η τρίτη ρύθμιση αυξάνει τους συντελεστές ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες και τροποποιεί ρυθμίσεις του «κόφτη», ενώ η τελευταία περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Δείτε την τροπολογία για το ΕΚΑΣ

Δείτε την τροπολογία για τον ΑΔΜΗΕ

Δείτε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα ειδικά μισθολόγια και τις διορθώσεις στον «κόφτη»

Δείτε την τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης