Πολιτική

Χανς Βέρνερ Ζιν: "Η συμφωνία του Eurogroup οδηγεί σε νέο σπιράλ χρέους"

Ως το θεμέλιο για ένα νέο σπιράλ χρέους στο μέλλον χαρακτηρίζει τη συμφωνία στο Eurogroup ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», σχολιάζοντας τη συμφωνία της 24ης Μαΐου σημειώνει ότι «αν και πρόκειται για εκτεταμένες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, δεν βλέπω τίποτα που θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Είναι τα θεμέλια για ένα νέο σπιράλ χρέους στο μέλλον».

Ο οικονομολόγος, ο οποίος διετέλεσε επί πολλά έτη πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo, παραμένει στη θέση του για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με παράλληλο κούρεμα χρέους, ως μονόδρομο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και εξηγεί αναλυτικά, σύμφωνα με το οποίο μετατρέπονται τα πάντα στο εσωτερικό της χώρας από ευρώ σε δραχμή, με ισοτιμία 1 προς 1.

«Η επιστροφή στη δραχμή και ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα θα ήταν σαν να πατάς το κουμπί της επανεκκίνησης. Θα βοηθήσει γρήγορα τη χώρα να ανακάμψει χάρη στην άμεση υποτίμηση της δραχμής. Όλα τα εσωτερικά συμβόλαια θα μετατραπούν σε δραχμή εν μία νυκτί, συμπεριλαμβανομένων όλων των λογαριασμών, των καταθέσεων, των δανειακών υποχρεώσεων, των μισθών, των τιμών, όλων των συμβάσεων μίσθωσης. αναφέρει ο Χάνς Βέρνερ Ζιν υπογραμμίζοντας όμως ότι και το χρέος θα πρέπει να μετατραπεί σε δραχμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές