Υγεία

Χαμός και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο! Έρχονται αυστηρές απαγορεύσεις από την κυβέρνηση!!!

«Δεν είναι καπνιστές.είναι ατμιστές»..
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα απαγορεύεται και η διαφήμιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Την αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), προκαλούν ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Σύμφωνα μς τον Σύνδεσμο, στο νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύεται η χρήση ατμού από ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και η διαφήμισή του, όπως συμβαίνει με το κανονικό τσιγάρο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΗΤ, το νομοσχέδιο «συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία, ανάχωμα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι νόμοι στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Δημήτρης Πετρόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας εξισώνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το κανονικό τσιγάρο και όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι σα να λες στους καπνιστές ή θα το κόψεις ή θα πεθάνεις, για την κυβέρνηση το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σαν να μην υπάρχει ως εναλλακτική λύση, δεν επιτρέπει τη διαφήμισή του και τώρα δεν θέλει να το βλέπουν να υπάρχει γύρω μας, τώρα δεν θέλουν να βλέπουν ούτε τους ατμιστές».

Από τον ΣΕΕΗΤ τονίστηκε ότι στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται το άτμισμα στους δημόσιους χώρους και στοχευμένες μορφές ενημέρωσης των ενηλίκων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

«Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιον ωφελεί η νομοθεσία αυτή γιατί είναι βέβαιο ότι δεν ωφελεί τη δημόσια υγεία» κατέληξαν οι εκπρόσωποι του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα.
Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης