Εκκλησία

«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου - Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου των Εκκλησιών και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Μεγάλος ο σχεδιασμός από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Συνόδου, με τις αστυνομικές πηγές να τονίζουν πως τα μέτρα ασφαλείας και τάξης είναι τα υψηλότερα που έχουν γίνει ποτέ σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα την προσπάθεια του όλου εγχειρήματος ενισχύει η παρουσία ιδιωτικών αστυνομικών αμερικανικής υπηκοότητας που έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

Η δυσκολία του όλου εγχειρήματος έγκειται στον μεγάλο αριθμό των Προκαθημένων και των αντιπροσωπειών τους καθώς θα βρίσκονται για αρκετές ημέρες στο νησί, στις μετακινήσεις τους και στις συναντήσεις που θα έχουν σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά υπό του κλίματος που διακατέχει ολόκληρη την Ευρώπη σε επίπεδο τρομοκρατίας.

Για την Ελληνική Αστυνομία, η διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο και θα πρέπει να στεφθεί από επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ο σχεδιασμός της επιχείρησης περιλαμβάνει μέχρι και ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους στους εξωτερικούς χώρους όπου θα συγκεντρωθούν οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών.

Οπως είναι φυσικό,την ασφάλεια από πλευράς θαλάσσης έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα όπου επίσης βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η Σύνοδος αλλά και η ασφάλεια των συμμετεχόντων σ' αυτήν, όσον αφορά τη δική τους συνδρομή.

Επίσημο δείπνο στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Επίσημο δείπνο προς τιμήν των ορθοδόξων προκαθημένων παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης, η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Το μενού περιελάμβανε παραδοσιακές νοστιμιές της Κρήτης, όπως αγριόχορτα, μυζήθρα, κρητικά πιτάκια αλλά και άφθονο ρακόμελο.

Στο δείπνο στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Κέντρο παρευρέθηκαν εκτός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δημοτικές αρχές καθώς και επιχειρηματίες του νησιού.

Συνεχίζονται οι αφίξεις ιεραρχών

Στα Χανιά αναμένεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος στις 9 το βράδυ θα παραθέσει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθήμενων των εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σήμερα, αναμένονται ο πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάβα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καθώς και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

O οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε και τον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας όπου θα τελεστούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου συνομίλησε με το προσωπικό και για μια ακόμα φορά εξέφρασε την ευχή στη Σύνοδο να προσέλθουν όλοι οι ορθόδοξοι ιεράρχες.

Πηγή πληροφοριών & Φωτό: cretalive, zarpanews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές