Εθνικά θέματα

Υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ των εταιριών διαχειριστών του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδος

Οι εταιρείες που θα είναι διαχειριστές των  συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας και της  Ελλάδας,  υπέγραψαν συμφωνία διασύνδεσης αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η Bulgartransgaz και η ΔΕΣΦΑ συμφώνησαν σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, μέσω του σημείου  διασυνοριακής διασύνδεσης σε θέση Κούλατα / Σιδηρόκαστρο, ανακοίνωσε η βουλγαρική εταιρεία Bulgartransgaz.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε με σκοπό  μια αρχική δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών από την 1η Ιουλίου έως την 1η  Οκτωβρίου  2016.

Στην  τελετή υπογραφής παρέστησαν από τη διοίκηση της Bulgartransgaz και της ΔΕΣΦΑ, μέλη της επιτροπής ενέργειας της Βουλγαρίας και της  Bulgarian Energy Holding, από την χώρα μας  μέλη της ρυθμιστικής αρχής  ενέργειας, και αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο των Υπουργών στην Σόφια.

Η συμφωνία πληροί τις απαιτήσεις της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αριθμό  2015/703 της 30 του Απριλίου  του 2015, για τη θέσπιση κώδικα δικτύου σχετικά με τους κανόνες διαλειτουργικότητας και ανταλλαγής δεδομένων.

Ο κανονισμός απαιτεί οι  γειτονικοί  διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου να συνάπτουν συμφωνίες διασύνδεσης, ακολουθώντας τους εναρμονισμένους  κανόνες και διαδικασίες για τις παραγγελίες, διορθωτικές εντολές, την κατανομή των ποσοτήτων, και την ανταλλαγή των δεδομένων.

Πρόκειται για  το πρώτο σημαντικό βήμα προς τη διαφοροποίηση της βουλγαρικής αγοράς φυσικού αερίου. Είναι, επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση  η κατασκευή βαλκανικού αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου από την Βουλγαρία.

Στη Βάρνα, προβλέπεται η κατασκευής ενός νέου κόμβου φυσικού αερίου, σε αντίθεση με τον γερμανικό αγωγό .

Η αρχιτεκτονική του σχεδίου ενεργειακής ασφάλειας, η οποία αναπτύσσεται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορεί χρησιμοποιηθεί  ως μπούμερανγκ στα γερμανικά σχέδια για τον διπλασιασμό της χωρητικότητας του βόρειου αγωγού Nord Stream.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...