Αρχείο

Το σχέδιο βαλκανοποίησης έγινε με την χρηματοδότηση του George Soros

Σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Saad Hariri, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν τις δραστηριότητές της ISIS στο Ιράκ έξω από την πρεσβεία τους ,στην Άγκυρα της Τουρκίας . Το σχέδιο για να χαράξει κυριαρχία μέχρι το Ιράκ και να πυροδοτήσει περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή διοργανώθηκε από το Ατλαντικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Hariri.

Μια πηγή κοντά στην Hariri είπε ότι οι τελευταίες πινελιές σχετικά με
το σχέδιο βαλκανοποίησης έγιναν με την χρηματοδότηση του Ατλαντικού Συμβουλίου κορυφής από τον George Soros που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Νοέμβριο.

«Βλέπουμε την τρέχουσα περίοδο ως ένα σημείο καμπής, όπως ακριβώς το 1918 και το 1945. Η Τουρκία θεωρείται οπωσδήποτε μια κεντρική χώρα, ως δημιουργός της περιφερειακής σταθερότητας. Όσο οι ΗΠΑ και η Τουρκία μπορούν να εργαστούν από κοινού, τότε είναι αποτελεσματικές », δήλωσε ο Πρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου Frederick Kempe κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με την πηγή οι σιίτες εγκαθίστανται στη Βαγδάτη και σε αρκετές άλλες σιιτικές πόλεις του Ιράκ προκειμένου να καταστείλουν τους σουνίτες εξτρεμιστές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο σημαντικών περιοχών στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.

«Αν η Βαγδάτη ήταν πιο συνεργάσιμη στους τομείς του πετρελαίου ,στη πόλη της Συρίας Deir ez-Zor στις αρχές του 2013 και σε θέματα αυτονομίας του Βορρά ενδεχομένως να μην είχαν στραφεί εναντίον του Al Maliky «.
ISIS στη Συρία είχε προγραμματίσει τον έλεγχο της Deir Ez- Zor τον Αύγουστο του 2013, αλλά το χρονοδιάγραμμα πάγωσε όταν η Βρετανία αποφάσισε να μην υποστηρίξει τον βομβαρδισμό της Συρίας . Η έλλειψη των αεροπορικών επιδρομών έκανε την συριακή κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον έλεγχο του τομέα του πετρελαίου στη al-Thayem.

Η επίθεση της ISIS στο Ιράκ οδήγησε στην ενδυνάμωση της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) και την παράδοση των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου στη διαφιλονικούμενη επαρχία του Kirkuk.
Η Exxon Mobil, η Chevron και η Total είναι σε διαπραγματεύσεις με την KRG για να αποκτήσουν πρόσβαση στο πετρέλαιο. Το 1998 αποδείχθηκε ότι το Kirkuk είχε 10 δισεκατομμύρια βαρέλια των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου που απομένουν.

«Η ISIS … έπρεπε να ελέγξει το Deir Ez-Ζορ [την περιοχή γύρω]. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Taner Yildiz και ο υπουργός Ενέργειας Ashti Hawrami έπρεπε να βεβαιωθούν για τη ροή του αργού πετρελαίου στον αγωγό που συνδέει τις πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ με το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν … Η Άγκυρα εχει θέσει Al Maliky κάτω από μεγάλη πίεση για την κουρδική αυτονομία και το πετρέλαιο, πολύ νωρίς, αν θέλετε τη γνώμη μου, » φέρεται να είπε η πηγή.

Την άγρια μάχη μεταξύ ISIS και Ιράκ στο εργοστάσιο Baiji, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ που παράγει 300.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, τονίζεται ως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της επίθεσης ISIS.

Παράλληλα με τη δημιουργία ενός μεσαιωνικού χαλιφάτου και επιβάλλοντας την αυστηρή εκδοχή του νόμου της Σαρία, η ISIS κινείται για να εξασφαλίσει τους πόρους πετρελαίου εξίσου στην Συρία και το Ιράκ. Η «Βαλκανιοποίηση» της περιοχής και ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων από φανατικούς μουσουλμάνους θα επιτρέψει σε διεθνικές εταιρείες πετρελαίου να μειώσουν τις προσοδοφόρες προσφορές στις ρυθμίσεις που διαπραγματεύεται επί του παρόντος με τους Κούρδους.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά αποτελεί «business as usual» για την παγκόσμια ελίτ. Θυμίζει έντονα τη στάση που επικρατεί αφου η CIA και οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες εγκατάστησαν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Θυμηθείτε την ευφορία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ και πήραν την εξουσία στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο Phil Gasper γράφει:
Ο Glyn Davies, δήλωσε ότι δεν βρήκε τίποτα απαράδεκτο στα σχέδια των Ταλιμπάν να επιβάλουν τον αυστηρό ισλαμικό νόμο, και ο γερουσιαστής Hank Brown, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της υποεπιτροπής της Γερουσίας για την Εγγύς Ανατολή και τη Νότια Ασία, καλωσόρισε το νέο καθεστώς: «αυτό που συνέβη ουσιαστικά είναι ότι μία από τις παρατάξεις επιτέλους φαίνεται ικανή να αναπτύξει μια νέα κυβέρνηση στο Αφγανιστάν».

Οι Ταλιμπάν κατά πάσα πιθανότητα θα αναπτυχθούν, όπως οι Σαουδάραβες. Θα υπάρξουν Aramco [η κοινοπραξία των εταιρειών πετρελαίου που ελέγχει το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας], αγωγοί, ένας εμίρης, έλλειψη κοινοβουλίου και πολλά στοιχεία του νόμου της Σαρία. Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό, δήλωσε ένας άλλος διπλωμάτης των ΗΠΑ το 1997.

Όπως Ιράκ με τον Σαντάμ Χουσεΐν, ένα σχετικά ισχυρό και επηρεασμένο Ιράν δεν θα γίνει ανεκτό και θα πρέπει να επανέλθει με κάθε κόστος, δεν έχει σημασία βέβαια αν το κόστος αυτό θα είναι μια τεράστια απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο

Το Συμβούλιο του Ατλαντικού είναι μια διαπρεπής « δεξαμενή» με εμπιστευτικές πληροφορίες που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. «Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε το 1961 από τον πρώην υφυπουργοί Dean Acheson και τον Χριστιανικό Herter για να ενισχύσει την υποστήριξη για το ΝΑΤΟ», γράφει ο Rick Rozoff .
Είναι συνδεδεμένο με το American Enterprise Institute, την εταιρία RAND, το ινστιτούτο Aspen, και το Carnegie Endowment. Λαμβάνει χρήματα από το Ίδρυμα Ford, με άλλα λόγια, η «Ανοικτή Κοινωνία» της CIA και του George Soros.

Στα εταιρικά μέλη περιλαμβάνονται εταιρείες όπως : Boeing, General Dynamics, Lockheed Martin, Northrop Grumman και Raytheon, όλες εκ των οποίων αναμένεται να κάνουν μια περιουσία πουλώντας όπλα σε εμπόλεμες πλευρές στη Μέση Ανατολή.

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και διεθνείς τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των AT & T, η Chevron USA, η Daimler, η Goldman Sachs, JPMorgan Chase, και άλλοι εκπροσωπούνται επίσης.

hellasforce.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...