Εκκλησία

Αυτό είναι το κόστος της Πανορθόδοξης Συνόδου! Ποιος θα το καλύψει;

Το κόστος της Πανορθοδόξου Συνόδου ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ και σε μεγάλο ποσοστό προέρχεται από δωρεές Ελληνοαμερικανών

Ο προϋπολογισμός  της Πανορθοδόξου Συνόδου  των  εκκλησιών στην Κρήτη ανέρχεται  σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων  το 1,5 εκατομμύριο προέρχεται  από  δωρεές  Ελληνοαμερικανών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνει στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti,  μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Πρόκειται για τον  Πάτερ Αλέξανδρο Καρλούτσο που  ανήκει στην  Αρχιεπισκοπή Αμερικής .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προϋπολογισμός για ένα τέτοιο γεγονός είναι  μικρής κλίμακας.

«Αυτά τα  2,500,000  ευρώ προέρχονται όλα από φιλανθρωπίες των Ελλήνων  που ζουν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα αλλά και  Ελληνοκυπρίων της Αμερικής »,  είπε ο ιερέας.

Την ίδια στιγμή, τα χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχονται μόνο από μη-κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε καμία σχέση με την οργάνωση και την χρηματοδότηση της Πανορθοδόξου Συνόδου . Επίσης, πολλές εταιρείες έχουν προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις.

« Το οικουμενικό πατριαρχείο δεν θα ήταν είναι σε θέση να παρέχει πρόσβαση στο Internet στα 500  μέλη των εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών, χωρίς την χορηγία της εταιρείας  Wind Company η οποία έδωσε μια πολύ μεγάλη έκπτωση»,  είπε ο Ιερέας .

Ανάμεσα στα άλλα σημαντικά στοιχεία που στοιχίζουν αρκετά είναι και το κόστος μεταφοράς. «Ήρθαν αρκετοί άνθρωποι, πάνω από  500, όπως έχει προγραμματιστεί και είναι απαραίτητο να νοικιάσουμε αυτοκίνητα, να πληρώσουμε τους μισθούς των οδηγών, να πληρώσουμε  για την παροχή υπηρεσιών υγείας, καθώς υπάρχουν μεγάλοι σε ηλικία  ιερείς, τα  κλιματιστικά στο κέντρο Τύπου ...και άλλα έξοδα  »,  δήλωσε Ο Ιερέας Καρλούτσος.

Επιπλέον, ήταν απαραίτητο να παρέχουμε  ασφάλεια και αυστηρά  μέτρα  προστασίας , προσλαμβάνοντας  ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, δεδομένου ότι δεν δύναται να  καλυφθούν όλες οι ανάγκες  μας από την ελληνική αστυνομία, συνεχίζει ο ίδιος .

Σε αυτό το κομμάτι ο  πατέρας Αλέξανδρος τόνισε  ότι η ελληνική πολιτεία έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον καθεδρικό ναό, υπογραμμίζοντας την παρουσία  σημαντικής αστυνομικής δύναμης για να διατηρηθεί η τάξη, καθώς και η λειτουργία  των μηχανημάτων και των υποδομών.

Ωστόσο, χρήματα από τα ελληνικά  δημόσια ταμεία δεν δόθηκαν  για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της Πανορθοδόξου Συνόδου , κατέληξε ο Πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Για άλλα  και άλλα δίνουμε χρήματα, για την Πανορθόδοξη Σύνοδο που πραγματοποιείται μετά από αιώνες στην χώρα μας δεν υπάρχει ούτε ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ