Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη μαζική δολοφονία στο γκέι μπαρ Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω του ραδιοφώνου Albayan.

O Ομάρ Ματίν σκότωσε το βράδυ του Σαββάτου 50 άτομα αφού πρώτα είχε τηλεφωνήσει σε υπηρεσία της Αστυνομίας της πόλης προκειμένου να δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα, 53 άτομα έχουν τραυματιστεί, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=HT9eDUdJ-_s

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Καλιφόρνια Άνταμ Σκιφ (Adam Schiff), επικεφαλής των Δημοκρατικών που συμμετέχουν στην επιτροπή πληροφοριών του Βουλής των Αντιπροσώπων είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του στο CNN ότι –με βάση πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών– οι τοπικές αρχές στο Ορλάντο πιστεύουν ότι ο ύποπτος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του:

Ξέρουμε ότι η επίθεση διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, η κοινότητα LGBT είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους. Έχουμε τρομερές αναφορές τα τελευταία χρόνια για φρικτές δολοφονίες ομοφυλόφιλων, άνθρωποι στη Συρία και το Ιράκ πετιούνται από την κορυφή κτιρίων, οι ομοιότητες με το Μπατακλάν. Όλα αποτελούν υψηλές ενδείξεις για επίθεση εμπευσμένη από τον ISIL, είτε αυτή ήταν απευθείας οργανωμένη από το Ισλαμικό Κράτος... δεν ξέρουμε προφανώς, οι υπηρεσίες πληροφοριών και, ιδίως, η ΝCTC (σ.σ. Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας), προσπαθούν να βρουν στοιχεία για το αν υπήρξε απευθείας εντολή από τη Ράκα. Όλα αυτά είναι πρόωρα στοιχεία και πολλές φορές δεν επαληθεύονται.

https://www.youtube.com/watch?v=d5zQCjZQDVg

Πηγή:cnn.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές