Κόσμος

Τούρκοι Μουσουλμάνοι απειλούν με σφαγή το Gay Pride!

Η αναγγελία από τις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις της Τουρκίας ότι την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιήσουν παρέλαση από κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης κατά το παράδειγμα των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, έχει ανάψει κυριολεκτικά τα αίματα στην Τουρκία, καθώς όπως έγινε γνωστό η παρέλαση απειλείται με… ομαδική σφαγή αν πραγματοποιηθεί.

Εκείνο που εξοργίζει το φετινό Gay pride στην Τουρκία, είναι ότι συμπίπτει με τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων το Ραμαζάνι και για πολλούς θεωρείται μεγάλη ιεροσυλία η πραγματοποίηση μιας τέτοιου είδους εκδήλωση αυτές τις μέρες σε κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Ήδη η Μουσουλμανική Νεολαία Ανατολίας, «Müslüman Anadolu Gençliği», έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει αντίσυγκέντρωση με άγριες διαθέσεις κατά των ομοφυλοφίλων αν τολμήσουν τελικά να παρελάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Nurettin Canikli, δήλωσε ότι το Gay pride πρέπει να γίνει βάσει ορισμένων κριτηρίων, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια είναι αυτά τα κριτήρια.

Πάντως αναμένεται η επόμενη Κυριακή να είναι πολύ… «καυτή» στην Τουρκία με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ