Εκκλησία

Θα παραστεί στην Πανορθόδοξη Σύνοδο το Πατριαρχείο Ρωσίας;

Σήμερα πραγματοποιείται η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας για να αποφασιστεί εάν θα παραστεί στην πανορθόδοξη σύνοδο στην Κρήτη

Σε λίγη ώρα πραγματοποιείται η ειδική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  στη Μόσχα, για να συζητήσει  την κατάσταση μετά την απόσυρση  των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη, στις 16 έως 26 Ιουνίου 2016, ανέφερε  πριν από λίγο ο ρωσικός τύπος.

Οι επίσκοποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Κύριλλο θα αποφασίσουν σε λίγη ώρα  εάν η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Μόσχας θα ταξιδέψει στην Κρήτη ή όχι.

«Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί για να συζητηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί μετά από την απόσυρση αριθμού τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών  στην Πανορθόδοξη Σύνοδο»,  δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος και υπεύθυνος στα μέσα ενημέρωσης του Πατριαρχείου Μόσχας, Vladimir  Legoyda.

Εν τω μεταξύ στην  Κωνσταντινούπολη,  το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκτιμά ότι η Πανορθόδοξη Σύνοδο  στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος της .

λήψη

Την Κυριακή, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος είπε ότι η προετοιμασία για αυτόν τον σκοπό  είναι πλήρης, παρά τις δηλώσεις περί απόσυρσης αριθμού Ορθοδόξων Εκκλησιών από  την επικείμενη σύνοδο.

Τελευταία ακύρωση της συμμετοχής της πραγματοποιήθηκε από την εκκλησία της Αντιόχειας.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, δεν μετέβη  στην Κρήτη για να συμμετάσχει  στην προετοιμασία της συνόδου.

Η στάση της ρωσικής εκκλησία έχει βαρύνουσα σημασία για την στάση πολλών σλαβικής καταγωγής εκκλησιών, και το «μέλλον» της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...