Αρχείο

"Ρουκέτες" Ρωσίας κατά ΗΠΑ: "Η υπομονή μας στην Συρία τελειώνει" - Tι έρχεται;

Για πρώτη φορά το ρωσικό Γενικό Επιτελείο επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας πως η υπομονή μας στη Συρία...τελειώνει!

Ρώσοι στρατιωτικοί λένε ότι η Ουάσινγκτον πάλι δεν θα δώσει λίστα των ομάδων που θεωρεί τρομοκρατικές επιτρέποντας με αυτό το τρόπο στους τζιχαντιστές να ανασυνταχτούν και να δραπετεύσουν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων τους.

Η δήλωση αυτή του αρχηγού του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Valery Gerasimov, έρχεται ως απάντηση στην δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Τ.Κέρι, την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία είχε πει ότι τελειώνει η υπομονή της Ουάσινγκτον σχετικά με τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Συρία.

"Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι η υπομονή μας δεν είναι άπειρη. Στην πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένη σχετικά με τον Μ.Άσαντ και αν είναι ή όχι υπεύθυνος".

"Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η εκεχειρία είναι σε κίνδυνο και είναι απαραίτητo να υπάρξει μια αυθεντική εκεχειρία".

Σε απάντηση στις απειλές Τ.Κέρι, το ρωσικό Γενικό Επιτελείο προειδοποίησε ότι η η υπομονή της Ρωσίας είναι αυτή που τελειώνει εξαιτίας της άρνησης των ΗΠΑ να συνεργαστούν.

"Αν η υπομονή κάποιου τελειώνει, είναι η δικιά μας όχι των ΗΠΑ. Βρισκόμαστε σε πλήρη ταύτιση με τις υποχρεώσεις μας να διατηρήσουμε την εκεχειρία και να διασφαλίσουμε την εθνική συμφιλίωση στην Συρία. Η αμερικανική πλευρά έχει προβλήματα με την "αντιπολίτευση" που έχει υπό τον έλεγχο της" είπε ο Gerasimov.

"Οι Αμερικανοί συνεργάτες μας είναι ακόμη αναποφάσιστοι σχετικά με το που υπάρχουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης και αν ανήκουν στις διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις".

Τι προκάλεσε όμως την ρωσική οργή;

Η Ρωσία έχει καλέσει εδώ και μήνες τις ΗΠΑ να παραδώσουν χάρτη ο οποίος θα δείχνει τις θέσεις των ισλαμιστικών δυνάμεων ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIS και της Al-Nusra. Όμως οι ΗΠΑ δεν δίνουν τις συντεταγμένες.

"Ως αποτέλεσμα οι ισλαμιστές ανασυντάσσονται και οι εντάσεις υπάρχουν και πάλι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό για πάντα. Εμείς δώσαμε στις ΗΠΑ λίστα των τρομοκρατικών στόχων εδώ και τρεις μήνες".

Ο Gerasimov κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παίζουν "διπλό παιχνίδι" όσο αφορά τις παραβιάσεις εκεχειρίας.

"Κατά τη γνώμη τους ο βομβαρδισμός των συριακών στρατευμάτων και των πολιτών από τους τρομοκράτες είναι "ασήμαντη παραβίαση" της εκεχειρίας. Αλλά όποια ανάλογη απάντηση στους ισλαμιστές από τον συριακό Στρατό θεωρείται δυσανάλογη απάντηση εναντίον της αντιπολίτευσης" πρόσθεσε ο Gerasimov.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ