Αρχείο

Προοίμιο παγκόσμιας σύρραξης: Το ΝΑΤΟ δέχτηκε σφοδρό ρωσικό κυβερνοπόλεμο και απειλεί με αντίποινα

Τα δυτικά ΜΜΕ συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος μπορεί να είναι στα πρόθυρα του πολέμου, και μάλλον μια ενδεχόμενη επίθεση χάκερ θα  αποτελεί  την νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ,η οποία  μεταφράζεται ως αιτία πολέμου , με την εξαπόλυση  πολεμικών  επιχειρήσεων  , αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το ΝΑΤΟ, τονίζουν οι ίδιοι ειδικοί,  δεν χρειάζεται πλέον  πρόφαση για την έναρξη στρατιωτικής δράσης εναντίον οποιασδήποτε χώρας.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από μια σειρά δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ότι σήμερα «καμία στρατιωτική σύγκρουση δεν θα συμβεί χωρίς Κυβερνοπόλεμο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο σύγχρονο  θέατρο πολέμου, μαζί με τις  στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ξηρά, θάλασσα και  αέρα».

Ταυτόχρονα ο  Stoltenberg έβγαλε  ένα  μάλλον ασυνήθιστο συμπέρασμα:  « ότι ένας  αριθμός επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε συμβαλλόμενο κράτος  με το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το  άρθρο πέντε της συμμαχίας που  εξασφαλίζει  την  στρατιωτική συνδρομή κάθε χώρας –μέλους  του ΝΑΤΟ σε περίπτωση επίθεσης».

Δηλαδή, αν εντελώς απροσδόκητα «εξαφανιστούν»  από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές  κάποιες σημαντικές πληροφορίες σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, τότε η συμμαχία θα είναι δυνατό να κηρύξει «κατάσταση πολέμου»  και να στείλει   στην χώρα-στόχο πολεμικά αεροσκάφη για την διεξαγωγή βομβαρδισμών  τύπου «χαλί», αναφέρουν οι Ρώσοι.

Ωστόσο, το να αποδειχθεί η εμπλοκή διαφόρων  κυβερνητικών  υπηρεσιών  με οποιοσδήποτε  χάκερ αποτελεί κάτι σχεδόν αδύνατο. Στην πραγματικότητα τονίζουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες  , ο Stoltenberg σήμερα προωθεί στην συνείδηση του παγκόσμιου κοινού την ιδέα ότι η Δύση δεν αισθάνονται πλέον την οποιαδήποτε ηθική «επιβάρυνση»  από κανέναν  διεθνή  κανόνα για να επιτεθεί σε ένα ανεξάρτητο  κράτος.

Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Alexander Perendzhiev  πιστεύει ότι η ιδέα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε  οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για οποιαδήποτε χώρα .

«Η  αναζήτηση γίνεται  προς όλες τις κατευθύνσεις. Η «ρωσική επιθετικότητα» η «κινεζική επιθετικότητα» ή ακόμη η « βορειοκορεατική επιθετικότητα», αποτελούν στόχο της πολιτικής ελίτ των  Ηνωμένων  Πολιτειών ,  δημιουργώντας ταυτόχρονα  υστερία στην παγκόσμια κοινωνία», συνεχίζει ο ίδιος.

«Στην πραγματικότητα, το έργο είναι να βρεθεί η αφορμή για να ξεκινήσει ένας πόλεμος. Όχι όμως μικρός αλλά μεγάλος, στο οποίο   κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων. Πιστέψτε με  δεν θα έχει σημασία σε ποιο μέρος του πλανήτη, θα ξεκινήσει »,  λέει ο Perendzhiev.

Ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών ζητημάτων της Μόσχας και προεδρικός σύμβουλος  Konstantin Sokolov τονίζει  ότι,  «δεν πρέπει να φοβόμαστε τα τόσα πολλά νέα προσχήματα για την πρόκληση πολέμου , αλλά τις  νέες μεθόδους  που θα γίνει αυτός . Οι δηλώσεις Stoltenberg θέτουν πολλά σύνθετα ζητήματα. Αυτή τη στιγμή η επίθεση καθορίζεται έχοντας  ορισμένα εμφανή σημάδια, όπως ο βομβαρδισμός του εδάφους που θα επιφέρει μαζικούς θανάτους  στους πολίτες».

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία κινούνται πλέον με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε μια σύγκρουση που όμοια της δεν έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη.

Δεν έχει σημασία η αφορμή ενός τέτοιου πολέμου αλλά τα αίτια, τα οποία ανάγονται από το 1995 , περίοδο που ανέλαβε την Ρωσία ο Β.Πούτιν,  ο οποίος «ζήτησε» ορθά κοφτά την δημιουργία σφαιρών επιρροής, επαναφέροντας την Γιάλτα.

Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν και τόνισαν ότι η χώρα τους θα δρα σε όλο τον πλανήτη. Τα υπόλοιπα είναι μόνο προς εσωτερική κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ