Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος «επεκτείνει» την επιρροή του στο Κοσσυφοπέδιο.- Συνάντηση με τον Πρόεδρο (πρώην UCK) Χασίμ Θάτσι

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι( πρώην πολέμαρχος του UCK που βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου το 1999 ) συναντήθηκε με τον Ποντίφηκα στο Βατικανό, αναφέρει ο διεθνής τύπος .

Σε αυτή τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, ο Πρόεδρος Θάτσι δήλωσε ότι οι αξίες που αντιπροσωπεύει ο Πάπας Φραγκίσκος , όπως είναι η συμφιλίωση, η ειρήνη, η συνεργασία και η ανοχή,  είναι οι αξίες στις οποίες το Κοσσυφοπέδιο είναι αφοσιωμένο  πάρα πολύ.

Ο Πρόεδρος Θάτσι ενημέρωσε επίσης, τον Φραγκίσκο για την  σταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου ως κράτους, καταφέρνοντας να ξεπεραστεί το πιο πικρό  κεφάλαιο της ιστορίας του και να επιστρέψει στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία των πολιτών ολόκληρης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πάπα , ο Θάτσι δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί παράδειγμα στην περιοχή και πέραν αυτής για την ανοχή και την συμβίωση μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Κοσοβάρος Πρόεδρος ι ευχαρίστησε τον ποντίφηκα για την υποστήριξη που έχει δώσει το  Βατικανό  στο λαό του Κοσσυφοπεδίου. Ο ίδιος έδωσε πρόσκληση στον Πάπα να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο στο εγγύς μέλλον, ενώ ζήτησε το Βατικανό  να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος.

Όμορφα λόγια από κάποιον ο οποίος θα έπρεπε να «σαπίζει» στις φυλακές  της  Χάγης με την καταδίκη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Όσο για την ανοχή στην σερβική μειονότητα, τόσο στο θρησκευτικό όσο  και  στον εθνοτικό τομέα , έχουμε συνεχείς διώξεις, προκλήσεις κατά μοναστηριών, ακόμη και θανάτους Σέρβων πολιτών.

Το μόρφωμα πουν ονομάζεται κράτος του Κοσσυφοπεδίου είναι το άντρο της τρομοκρατίας, της παρανομίας . του ξεπλύματος μαύρου χρήματος . και πολλών άλλων. Αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη  και ετοιμάζουν την ένωση του με την Αλβανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ